Wednesday, April 6, 2011

Promenade Service Apartment, K.Kinabalu, Sabah

Hari ni baru nak start citer cuti2 honeymoon di Sabah yer..
Kerja lagi penting kan..dah agak2 boring, leh ler menaip saat2 manis bersama hubby kat Sabah kan..

Ok lah..actually dah lama booked tiket ke sabah ni...
Feb 2010 lagi...hah?? lama tak??
Setahun 1 bulan tu baru dapat fly..

Kami booked 4 beranak...termasuk aleesya+ ayyunie lah tu..
Sengaja pilih tarikh dekat2 dgn birthday ayyunie dan hubby.
Sebab kengkonon nak celebrate kat sabah..
Tapi last minute tak jadi bawak aleesya + ayyunie sebab nak scuba diving punya pasal..
Memang sangat2 last minute....1 minggu b4 tarikh fly tu..

Harga tiket RM0 ke??
Actually harga tiket kami 4 beranak memang RM0..
Tapi masa tu sebab fikir nak bawak aleesya + ayyunie kan..
So kena bayar lah pulak extra charge..

Luggage 30kg = RM100 (mahal kan, konon2 nak bawak buggy, beg baju diaorg lagi, bakul susu lagi)
Maintenance fee = RM 40 (tak pasti pulak utk apa ni??)
Tax fee = RM 60 (pergi balik, murah dah tu kan)
Total utk air asia = RM200.

Naik flight kat JB jam 6:15 petang..
Hehehhe..jangan tak cayer...kul 4 petang tu masih kat office settlekan kelas dan keje.
Jam 4:30 baru bertolak dari office..
Nasib baik sempat nak check in flight..

Masa check in tu..
Tiba2 pompuan kat kaunter tu tanya
" Damia aleesya dan damia ayyunie tak da??"
Huhuhu..sedih weii nak tinggalkan anak..
Nasib baik nenek dari jauh datang jaga...
Pastu pompan tu tanya lagi
" Luggge tak der nak masuk cabin??"
Hohoho..sah sah kami jadi backpaker jer tau...sorang satu bawak beg..memang sempoi giler ahhh
Wajib carry kat tangan jer kan...


Perjalanan JB-KK mengambil masa 2 jam 15 minit..
Haishhh lama pulak rasanya atas flight tu..
Rasanya gi Kuching dulu 1 jam lebih jer..
Ni first time ni rasa suasana naik flight malam...
Selalu kalau tak pagi, petang...


Mata merah menahan kesejukan..
Nak tido tak lena..
Al-maklum ler..excited nak gi Honeymoon...hehe..
Nasib baik sempat beli bahan bacaan..so tak lah boring sgt..



Tepat jam 8:30 malam...kami pun menjejaki kaki kami ke bumi SABAH...
First sekali, of course lah cari airport taxi kan..
Untuk bawa kami ke Promenade Service Apartment
Klik2 bawah utk lihat gambar2 apartment itu..


Ni apartment tau..bukan hotel..
So sangat sesuai lah kot utk kami yg ala2 backpaker ni..
Tak der swimming pool..
Nak breakfast pun kena ke Condominium depan apartment ni..
Lobby pun jauh dari blok2 penginapan kami..
So, kalau bawak anak..agak tak sesuai lah kot..
Sebab kena menapak kalau nak ke satu2 bangunan tu..
Tapi yg bestnya..kat sini kawasan rumah kedai..
Nak apa?? Semua senang dapat...hehe


Mula2 masuk lagi..dah nampak kitchen kabinet ni..
Wahhhh..siap ader kuali periuk you..
Tapi sayangnya memang kami tak sempat nak masak2 dalam apartments ni..
Sah kan kuali...jug kettle tu pun tak terusik tau..
Kalau bawak anak2...benda first yg dicari...wajib ler jug kettle kan...hehe


Luas jugak lah kan bilik dia..
Not bad...dengan bersihnya lagi...


Toilet pun ok..
Ader bathtub lagi tu..
So far sgt ok lah kalau bagi yg tak bawak anak utk bercuti..
Kami stay kat sini 2 malam, hanya RM200++ sahaja..
Memang berbaloilah...sebab kami just nak tido, mandi, sembahyang jer kan..
The rest seharusnya shopping dan eating serta 1 day scuba diving..
Lepas dah rehat2 dalam bilik....kami jalan2 dan makan seafood bahhhhhhhh..


Tunggu next entry yer...






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment