Monday, April 18, 2011

Banyaknya shopping Mutiara Sabah!!

Kisah Sabah belum habis lagi yer ;>)

Malam pertama kami ke nigt market depan Pasar Filipino tu utk cuci2 mata dulu..
Memang rambang mata dibuatnya tau..
Semuanya cantik2 dan murah2 pulak tu..
Tapi dekat Sabah ni jugaklah kami dapat sikit info mana Mutiara asli, mana Mutiara air tawar, mana Mutiara air masin, mana satu kristal dan lain2..


Mula2 tgk, memang rambang mata...


Percaya tak satu set ni hanya RM35 jer tau...
Ader gelang dan rantai labuh..


Yg ni pun sama..
RM35 sahaja per set..


Yg ni pun murah..
Alamak lupa pulak harga sebenar..
May be RM8-RM15 jer rasanya..



Tuan blog tgh fenin fenin nak pilih ni..



Oh, yang ni memang excited giler nak bergambar dgn mutiara...
Katanya macam tak percaya harga memang affordable..


**********************************************************************


Yg ni pulak malam kedua kami shopping Mutiara..
Kami shopping kat nigt market Kg Ait Tawar..
Atas jasa baik driver van tempat diving kami tu, 
maka barulah kami tahu tempat Kg Air Tawar ni..
Jenuh gak jalan kaki mencari area ni...
Sampai kena bertanya org yg lalu lalang tu..
Alhamdulillah...selamat sampai jua kat sini..


Ni kedai yg mula2 kami sampai...
First kedai kami singgah terus borong lebih kurang 50 set Mutiara..
Tu yg dalam kotak2 tu kami punya lah...


Memang banyak pilihan kat kedai ni...


Model Mutiara Sabah...
Dekat 1 hour++ jugak spent time kat sini memborong Mutiara..



Lepas tu jalan lagi kat kedai2 depan..
Tiba2 berkenan pulak set yang macam ni..
Ni Mutiara Air Tawar...
Beli jugak...12 set...



Pastu berkenan jugak yang ni...
Nampak macam ala2 jed kan..
Tapi apakan daya..
Duit yg kami spent utk shopping dah nak habis lah..
Approx RM500 habis duit tau...
Tinggal duit utk makan jer..
Nak gi ATM keluarkan duit, tak nampak pulak Mesin ATMnya...huhu
Last2 pasrah jerlah bawak balik mana yg ader..
Tapi berbaloi2 lah...sebab yg cantik2 majoritinya kami dah rembat..


********************************************************************
Jom tgk hasil borong Mutiara kami..
Gambar ni amik kat rumah yer..
Tu karpet Aleesya bukti kami memang dah beli!!
Kang ader pulak yg ingat kami snap2 kat kedai jer..


Antara hasil borongan..
Tu pun ader dah awal2 lagi dah bagi nenek aleesya, staff dan kiriman saudara..


Yg ni ekslusif utk aleesya + ayyunie..
Set rantai dan gelang...
Harga boleh tahan mahal jugak ni...
Antara yang termahal kot kami beli..berbanding mutiara2 lain tu..
Utk anak2 berhabis tak pe :)


Ni koleksi diri sendiri...
Mutiara air tawar..



Ni pun koleksi diri sendiri..
Ramai kawan2 ibu panggil gelang ni "gelang mak datin"
Kalau nak tahu kenapa??
Nanti ibu citer yer..:)



Ni pun koleksi gelang sendiri jugak..
Pink menjadi pilihan..
Nampak unik lah design ni..


Haishhh..kalau nak dikira..memang kalau boleh nak beli banyak2..
Pastu gilir2 pakai hari2 ikut warna baju..ekekeke..


p/s: Uols suka tak pakai aksesori macam ni selain emas..
Ibu memang suka...rasa tak lengkap jer kalau tangan kosong..
Lagipun nampak lebih feminin kan..


p/s:Lepas ni mau pergi hunting dress lagi lah!!







Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment