Friday, April 15, 2011

2 Perabot baru!!!

Hooray!!!...setelah sekian lama tak membeli perabot baru..
Akhirnya hari rabu lepas...
Pon pon...Lori perabot sampai..
Tu pun berkejar2 dari office balik jap..

Nak tahu tak apa perabot baru tu??


 Display cabinet jer..
Corner angle punya..
Boleh lah nak jimat ruang..
Actually masa mula2 masuk rumah dulu memang dah terniat nak beli display cabinet ni.
Tapi sebab masa tu nak minimisekan perabot yg ader..
So tak jadi beli.


Kali ni dah nekad nak beli jugak..nak beli jugak.
Sebab dah tak tahan dgn barang2 comeii yang ader kat rumah ni..
Kebanyakannya hadiah2 aleesya + ayyunie lah..


Nampak mewah kan...hahaha..perasan jap..
Dengan bilangan 3 buah kereta hiasan itu..
Ia seolah2 menampakkan ader 9 buah kereta tau..


Tapi sebenarnya kan...
Tujuan utama nak beli disply cabinet ni..
Nak letak hadiah piala oleh naa mama iqy ni..
Rasa macam cantik sgt...
Tak berbaloi letak kat tempat biasa..
Kena letak kat tempat yg ader kelasssss yer..hehe


Bila dah ader perabot baru...
Maka mood nak ubah2 susun atur rumah pun dah maiiiii ler...
Kalau siapa2 yg pernah dtg rumah ibu in person...
Antaranya Naa mamaiqy, alyani mama niaadel, nana, eliza, (malas pulak nak letak link),
Mesti dah nampak apa perubahan itu kan...
Dulu2 kerusi tu ibu susun jadi L-shape..
Sekarang susun jadi 3+2+1..
Jadi sebijik masa kami mula2 pindah dulu tahun 2007..

* Sibuk jer aleesya nak suruh snap gambar dia..


Kalau aleesya dah nak snap..
Ayyunie pun tak kurang hebatnya..
Nak jugak tu...hehe...siap sengih senget2 lagi tu..


Dining table pun dah berubah...
Kalu tak dari pintu masuk susun secara horizontal...
Ni secara ventrical...
(betul ke pengunaan istilah ni..bedal jerlah labu)
Rumah tak besar der....so memang kena maksimumkan penggunaan perabot..

* Abaikan lah bersepah2 atas meja makan tu..


Owh...ingatkan nak make over jugaklah kat bahagian sini..
Tapi sayang lah tak tau nak letak mana cabinet lama tu..
Nak trade in susah betul...
Kalau trade in kedai tu, wajib ambik kat kedai tu jugak...huhu.
Sedangkan hati berkenan kat kabinet kedai lain...:)

* Aleesya gian nak berphotoshoot...dah lama tak gi photoshoot tu!!!


Lagi satu perabot baru ialah rak kasut ni..
Dulu yang rendah jer..
Sejak2 aleesya dah sekolah ni..banyak pulak kasutnya..
Ayyunie pun sama...
Si kakak beli, si adik confirm kena beli jugakkan..
Tu yang terpaksa beralih arah ke kabinet kasut baru..


Kabinet kasut lama ni, hujung minggu ni nak bawak masuk stor..
Nak kemas2 stor pulak..
Bukan stor tak berkemas..memang bibik rajin kemas stor..
Tapi dah tak tahan mata nak tgk barang2 yang berlambak tu..
Nak bagi org tak tau nak bagi siapa..
Tgklah kalau ader barang best2 nak let go jer rasanya..

p/s: Memang satu kepuasan tak terhingga dan teruja kalau berhabiskan duit utk rumah sendiri!!!
I like home deco!!!
Uols suka tak hias2 rumah ni??




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!

 
Post a Comment