Thursday, April 28, 2011

Homeworkaholic!!!

Tak tahulah kalau anak org lain..
Tapi anak saya memang cam ni...
Macam mana tu??
Everyday kalau ader homework...
Masuk2 kereta jer terus cakap 
"Hari ni ada 2 homeworks"
Sambil jari tunjuk 2 batang jari..
Kalau 1, 1 lah...kalau 3 homeworks, tunjuk 3 jari lah..

Balik2 rumah pulak, masuk jer rumah..
Terus geledah begnya..
Cari homework dia siap2..
Pastu buat cepat2..
Tanpa tukar uniform sekolah, tanpa rehat, tanpa makan..
Memang direct Aleesya akan siapkan homework dia by crook or by hook..
Memang dia dah tak akan layan apa2 jua gangguan sekitarnya..
Even kalau adik dia datang dekat, dia akan marah..
Kalau bibik nak tolong dia buat pun, bibik pun kena marah..
Memang itulah rutin dia..

Bila dah siap2 buat homework..
Dia yang akan kemaskan segala stationary dia atas meja..
Buku2 pun dia sendiri yang akan susun dalam beg..
Kalau kita yang tolong susun utk dia..dia akan mengamuk..
Sebab aleesya ni very the particular person..
Contohnya, kalau kita letak pensil warna warna biru kat warna kuning..hah mulalah mengamuk..
Kalau kita susun buku dia tak ikut aturan mana kecik mana besar..hohoho..memang marah 1 rumah leh dengar suara dia..

Adakah anak anda pun sebegitu juga??
Very the particular person???


Ni homework mandarin aleesya semalam..
Semalam aleesya balik2 school terus bertapa di office ibu..
Sebab ader kelas muzik kan malam tu..

Homework mandarin aleesya makin susah nampaknya..
Tapi alhamdulilah...dia tak pernah give up..
So far, dia masih boleh catch up..
Untung Aleeysya tau...ader ibu olong ajar mandarin..:)
Ibu kecik2 dulu, tak der org pun nak ajar ibu mandarin..:(
Semua independant..


Memang tekunlah kalau aleesya buat homework..
Ingat lagi tak kisah aleesya study kat Jusco..
Dia memang tak akan pedulikan org kalau dah start buat homework tu..
Memang HOMEWORKAHOLIC betullah anak ibu ni..
Moga2 sampai ke besar semangatnya nak belajar tu berkekalan..Aminn

p/s: Anak2 uols HOMEWORKAHOLIC jugak ke????




 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment