Friday, April 22, 2011

Ayyuni di Kelas Muzik bersama kakaknya...

 2-3 hari ni..
Suka betul buat back dated punya entry 
Al-maklumler....baru tranfer gambar2 dari handphone..
Tu yg asyik buat entry citer 2-3 minggu lepas jer..

Last wednesday, saja2 bawak ayyunie gi kelas muzik aleesya...
Nak bagi ayyunie pendedahan awal kelas muzik ni..
Since kat rumah pun asyik main tekan2 jer keyboard tu..
Fikir2 baik hantar ayyunie gi kelas muzik kan..
Tapi umur 3 tahun lah pulak baru diterima masuk Junior Music Class macam Aleesya ni..
Nampak gayanya kena tunggu tahun depanlah ayyunie yer..


Ayyunie memang menjadi perhatian hari tu..
Semua parents dok tgk2 kat ayyunie..
Tapi memang khusyuk betul ayyunie dgr teacher mengajar kat depan tu...
Ramai pulak yang cakap
"Your daughter chinese look lah"



Kalau nampak ayyunie dah start nak berebut2 main piano tu dgn aleesya..
Apa lagi??? Bagilah senjata utama ayyunie ni..
Confirm duduk diam punya..


Suka ayyunie mengikut2 apa yang teacher buat kat depan tu...
Penuh concentrate lagi tau ayyunie ikut..
Sejibik pulak tu dia ikut...
Tu tandanya dia dah makin besar dan makin pandai lah kan..


Ni masa dancing2 pulak..
Saja ibu pilih tempat duduk belakang sikit aritu..
Sebab kang kalau duduk depan, takut ayyunie menganggu students2 lain pulakkan..


See!!! Apa teacher buat, semua dia ikut..
Kalaulah YAMAHA amik students umur 2 tahun...
Memang awal2 lagi ibu akan hantar ayyunie masuk kelas ni..



Hahahahaha...
Sempat lagi tu posing 


Utk Junior Music Class ni..
Bukan sahaja belajar bunyi, main piano dan mengenal alat2 muzik..
Tapi dancing pun ader tau..
Tapi simple2 punyalah..
Ikut dalam silibus buku yang diberi...


p/s: Next wednesday, Aleesya akan grade utk JMC (jUNIOR mUSIC cLASS)...maksudnya dah Genap 6 bulan aleesya belajar music...pandai ke dia main piano??? Belum lagi lah kalau nak main satu lagu penuh tu...tapi kalau nak recognise do re mi fa so la ti do kat piano...insyallah dah boleh...maksudnya kalau kita main piano guna keynote C,D,E,F,G,A,B...tapi budak2 guna DO RE MI tu lah..

p/s: Huaaaa...next wednesday jugak akan ader mini konsert...setiap students akan menyanyi sebuah lagu sambil teacher diaorg main piano...aleesya nak nyanyi lagu apa ni??? Nyanyi lagu yg dia belajar kat sekolah dia jer boleh??

p/s: Utk next level, aleesya akan mula main piano bersama teacher dalam kelas yang lebih kecil...

p/s: Psttt..ibunya pun dah pandai main keyboard tau...hehe..






 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment