Tuesday, April 12, 2011

Diving with animal??

Bersambung dari entry


Lepas saya n my hubby practical kat kawasan jeti..
Kami pun naik rest sekejap sambil2 minum2 dan makan ringan..
Memang termasuk dalam pakej ni makan2 semua...

Ni schedule penuh kami:

08:10
 – Hotel pickup (KK City) transfer to marina
08:30 – Meet Downbelow Staff & Transfer on Boat to Downbelow Dive & Adventure Centre on Gaya Island
09:30 – Dive & Equipment Briefing
10:30 – Confined Water Dive
12:00 – Open Water Dive
13:00 – Lunch
14:00 – Optional Scuba Dive or Relax on the beach
15:30 – Boat Transfer to marina
15:40 – Return to Hotel

Kemudian kami meneruskan program open water dive..
Kali ni kami dibawa ke tengah laut utk dive sendiri..
Dan ia memang sgt sgt fun sebab kami berjaya dive di laut dalam..
By hook or by crook, YOU MUST TRUST YOUR EQUIPMENT..
Perasaan takut dah tak der lagi..
Cuma takut jumpa Jaws jer..Nauzubillah kan..
Tapi instructor kami kata, mana ader jaws..hehe..

Jom kita tgk apa yg kami jumpa masa diving..


Live jumpa Nemo..
Selama ni tgk dalam aquarium dan TV jer..
Macam2 kaler ader Nemo ni..


Coral pun macam2 jenis ader..
Warna warni pulak tu..


Ikan pari-pari
Dari jauh jer tgk..
Takut kena sengat..hehe


Ni ikan apa namanya ni??


Ni spesis coral gak kot..
Ader tu tinggi semacam jer coral tu..
Kalau diving memang kena naik ke atas sikit..
Sebab takut terkena kan..
Takut berduri jer sebenarnya..


Ni ikan apa ntah..
Tgh berenang2 dalam terowong..


Ni macam ikan todak jer rupanya..


 Ni animal ke plant?? Confius jap...

**********************************************************************
2 keping gambar ni pulak amik kat FB dive down below..


Nasib kami suami isteri kurang baik kot..
Sebab tak dapat jumpa turtle ni live..
Kalau nasib baik...memang akan jumpa turtle ni..
Untungnya siapa yg dapat jumpa kan...


Sgt tertarik dengan gambar ni...
Wahhhh..sgt2 happening kan...
Ni bukan group kami yer..
Tapi insyallah...kalau ader peluang pasti nak bergambar cam ni jugak..
Steady and cool jer diaorg ni kan..

************************************************************************
Dah habis open dive water..
Kami dibawa sekali lagi ke darat..
Kali ni utk rehat dan luch pula..


Menu kami masa lunch..
Nasi kosong + ayam BBQ + Brocoli tiram + kobis goreng..
Apasal banyak sayur erk???
Ke sebab foreigner suka makan sayur?? hehe

Eh perasan tak...my hubby dah kena sunburn..
Huhuhu...padahal dah pakai sunblock yg spf 130..
Nampak jelas kan belang2 sunburn tu...

****************************************************************************

Actually, lepas lucnh sepatutnya kami akan dive lagi mengikut jadual yg ditetapkan..
Kali ni kedalaman laut mungkin beratus2 meter dari permukaan laut..
Tapi disebabkan kami mengambil pakej half day discover scuba diving..
(Refer sini kenapa kami hanya amik half day sahaja)
Maka lepas lunch, kami free n easy..
Banyak gak gambar gedix2 kami suami ister yg ade..hehe
Ader masa nanti saya upload yer..

And Finally...the certificate!!!



****************************************************************************
Kita tunggu kesinambungan citer2 sabah lagi yer!!!!!




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!

 
Post a Comment