Monday, September 6, 2010

First time berbuka di Oversea

* amik citer dalam draft dulu yer..

Ni citer ahad 2 minggu lepas (29/08)
Ingat lagi tak kisah Outing Asas fotografi yg dianjurkan oleh ayah damia tu??
Lepas kelas tu ingatkan balik siap2 terus nak masuk Singapore amik last stock kebaya..
Sekali balik tu terus tertido...bangun sembayang zohor pun dah zohor dinosour..
Beberapa minit jer lagi nak masuk asar...huhu..

Bergerak dari rumah kul 5 ptg.
So,weols memang dah budget yg memang kena berbuka kat oversea ni...hehe
Sekali betul lah tekaan kami...
Waktu azan maghrib kami masih dalam keta....


* abaikan kualiti gambar....


Bawa Aleesya jer...
Ayyunie tinggal...
Sebab pergi nak buat business kan..
Bukan pergi berpoya2..


Nampak tak kul berapa tu??
Dah kul 7:13 minit..
Azan maghrib dah berkumandang..
Tapi warga Singapore masih ramai on the road..


So kami berbuka dalam keta jer lah...
Nasib baik dah beli minuman dan sedikit kuih awal2...


Kami hanya berbuka dgn Peel Fresh jer..
Ok lah...janji basah tekak kan..


Nasib baik ader puding kastard ni...
Boleh juga buat peneman masa berbuka
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
DAH SAMPAI KAT TEMPAT PARKING NAK AMIK STOK KEBAYA TU..
tgk2 parking punyalah penuh...
Lagi satu yg ibu + ayah damia dapat tgk warga singapore ni masa tunggu parking..
Dioarg lebih suka berbuka kat area taman/ bawah2 pokok...
Ataupun berbuka dalam keta masing2....
Jenuhlah kita ni tunggu bagi signal nak masuk parking...
sekali tgk diaorg just nak makan jer dalam keta..
Pas makan sambung shopping balik...
aishhh...lama gak tunggu parking tu...
dekat2 30 minit tau...
last2 ibu + aleesya gi amik stok kebaya dulu, then gi surau..
ayah damia menyusul kemudian...

Amatlah berbeza time ibu pergi kali ni...sebab kali ni terlampau ramai org..
Dah macam JALAN TAR kat KL tu lak rasanya..
kalau nak dikira...ni kali keempat ibu masuk ke singapore amik stok kebaya utk ramadan tahun ni..
Just utk record: 1 ramadan, 5 ramadan, 12 ramadan, dan yg last 19 ramadan...
Alhamduliilah...tahun ni makin ramai yg order kebaya....hot items ialah kebaya putih...


Dah settle amik semua stok...
Maka bermulalah misi pencarian tempat makan..
Decided makan kat tempat paling dekat sekali..
Sebab dah penat mengharung kesesakan pengunjung...


Pengunjung kat area2 food junction ni memang ramai..
Walaupun angka sudah menunjukkan 8:30 malam..


Aleesya yg kelaparan..


sementara tunggu makanan sampai...


air bandung ngan air apa erkk lagi satu tu...
rasa macam lemon2 sikit..


Alhamdulillah..
sgt best nasi goreng ikan bilis ni...
meriah ngan ikan bilis nasi ni..
lauk2 lain pun tak kedekut...
aleesya pun suka makan..


kuew tiao goreng kepunyaan ayah damia pun not bad..
sebab meriah ngan lauk2 gak...
bagus kedai makan ni....
tak kedekut lauk pauk ..


Lepas tu sambung shopping lagi...
Kali ni kami just jalan kaki ke seberang bazar lagi satu...
bukan setakat pakaian jer...pelbagai makanan turut dijual...

Pastu ibu ader lah berhenti kat sebuah gerai utk beli kepok goreng..
Boleh pulak tersasul cakap nak 2 ringgit...ekekeke..
Terkejut org jual tu...dia siap cakap "2 ringgit??" dalam nada kehairanan..
hehehe...2 dollar lah..



Bas ni sgt panjang...
siap ader sambungan lagi kat tgh2 tu..
Dia macam 2 bas bersambung...


Bas 2 tingkat dah biasa tgklah kan..
Cuma yg ni utk bas penumpang harian



Pemandangan bazar masa otw balik malaysia....weee..


p/s: semalam tak sempat nak jengah blog sendiri...so maksudnya tak sempat blogwalking gak kan...arini ngan esok pulak kena pulun keje...sebab lusa dah balik kg sampai 19hb...aishhh...buat entry ni pun sambil2 tunggu students buat latihan kat depan tu...hehehe..

p/s: tak sabar nak share citer yg jumaat, sabtu dan ahad semalam weols gi shopping lagi...alhamdulillah...almost semua dah lengkap....dan yg best...citer baju flower girl aleesya + ayyunie.....hohoho......sgt cantik dan cantik...tapi memory card kat rumah lah pulak....tunggu jer lah..

p/s: Eh eh...yg pasal hadiah yg ibu dapat dari enfamama tu kan...ibu tak pernah join mana2 club enfamama....yg dia bagi hadiah tu sebab ibu terpilih masuk paper masa hari ibu aritu...ingat lagi tak kisah ni???tak pernah join mana2 club susu lagi setakat ni...



Post a Comment