Friday, September 3, 2010

I bangga dengan you sebab masuk Sinar Harian

Takder maknanya nak ber I - YOU dengan ayah damia ni...
Lebih selesa dgn panggilan sayang-abang...hehehe

Ok...ni nak citer yg semalam nama ayah damia keluar sinar..
Nama jer tau..gambarnya org lain...ekekekek




Citer pasal Konvoi Ziarah Ramadan masa 31 Ogos selasa lepas..
Actually ni Charity Programme...


Yg bestnya dalam Sinar tu mention nama ayah damia...
Hehehehe..walaupun secuit nama, tapi ibu tetap bangga tau..
Sebab apa...ibu yg nampak depan mata sendiri betapa sibuknya dia utk menjayakan program ni..
Disamping dibantu oleh beberapa AJK lain...
Tapi disebabkan ayah damia adalah setiausaha kelab, maka segala kerja2 belakang tabir macam urusan surat-menyurat, urusan calling2 pihak tertentu, urusan tentatif program dan macam2 lagi adalah atas tanggungjawab ayah damia...
Bravo!!!!!


Ni charity tahun lepas (2009)..
Masuk majalah kereta HYPERTUNE



Program tahun lepas masuk Berita Harian...
Tu nampak tak ayah damia tgh berdiri nun dihujung sambil makan buah durian..
So, memang lah berbaloi2 usaha ayah damia dan beberapa AJK Wish Club M7 ni..
Disamping dapat berkongsi pasal kereta, tetapi yg susah tetap kita tidak lupakan...
-
-
-
-
-
-
-
Ni nak citer lagi...
Masa Konvoi Ziarah Ramadan selasa lepas tu...
Wish Club M7 dapat banyak sumbangan dari ahli2nya sendiri dan juga sponsor luar...
Terlampau banyak....siap ader lebihan separuh lagi dari apa yg telah kita sumbangkan aritu...
So, decided ahad ni (5/09) akan ke Pontian lagi utk mengagihkan kepada penerima baru..
Alhamdulillah...mungkin rezeki Allah...memang murah rezeki betul...



Nampak tak makcik ni...kesian kan...


So ahad ni Wish Club M7 akan menyumbangkan sebuah kerusi roda utk makcik ni..
Alhamdulillah...


Adik ni pulak patah kaki...
Akibat kemalangan jalan raya..
Ibu + ayahnya telah meninggal dunia masa kemalangan tersebut...
Kalau tak silap adik ni kehilangan ibu+ bapanya masa umur 6 tahun...
Masa ayah damia cerita kat ibu pasal kesedihan adik ni..
Air mata ayah damia bergenang...aishhh...tiba2 lak air mata ibu bergenang...
So, insyallah, Wish club M7 bercadang utk menyumbangkan kaki palsu kepada adik ni...

*********************************************************************************

Ok jom kita tgk sedikit sedutan masa Konvoi Ziarah Ramadan tu..
Gambar2 kat bawah ni ibu amik kat Wish Club M7...
Serius cakap...kalau join konvoy atau events2 Wish Club M7 ni...
Memang ibu tak suka snap2...
Sebab kitaorg memang dah ader official photoG..
So copy paste jer lah gambar diaorg kan..



Berkumpul di masjid Perling...
Solat Zohor berjemaah..
Photo Session..



Ayah damia amik kehadiran para peserta...
Yg angkat tangan tu aderlah keta MARSHALL...
Tau tak keta MARSHALL tu apa??
Ala...yg block2 jalan, pastu kena potong2 keta lain dan make sure jalan clear masa konvoi..
Tapi serius ler ibu cakap....tak suka sgt ayah damia jadi MARHALL sebab sgt bahaya ooo...
Kadang2 brek mengejut, kadang2 bawak laju sebab nak potong, kadang2 duduk kat tgh2 jalan block keta lain...aishhhh...sgt lah bahaya...


Dah gerak dah..
Sgt puji semua photoG sebab sanggup amik gambar kat tgh2 panas...


Konvoi sebanyak 58 buah toyota wish


Oh yer...konvoi kali ni di escort oleh 2 org police traffic...
Ni tengah regroup balik...
Sebab ader separuh dah ketinggalan jauh...
Sebab police traffic tu laju giler weiii...



Bila dah regroup...haruslah susunan konvoi pun cantikkan...
Semua keta berhenti tepi jalan bagi laluan kat kitaorg..


Nampak tak ibu dalam keta tu...
Tak nampak lah tu...ekekeke..
Memang tak nampak pun kan...


Ni sesi memberi sumbangan rumah ke rumah...
Tempat 1 ader 6 buah rumah...


Semoga sumbangan ini dapat meringankan beban mereka..


Apalah yg makcik tu cakap erkkk..



Tempat ke 2 pun sebanyak 6 buah rumah penerima sumbangan...


Kemudian, kami ke masjid pula utk memberi sumbangan kepada 12 org kot kalau tak silap...
Hehehe...masa dalam masjid ni tak focus sgt..sebab semua mommies dok bergosipping..


Ajk tertinggi Wish Club M7 bergambar bersama2 org kuat masjid..


Alahai...kalau dah kamera org lain tu..haruslah limited gambar kitaorg kan...
So...rasanya tak der pun gambar ibu anak beranak...
Tu jer lah gambar ayyunie secoit....
Padahal ke hulu ke hilir ibu dok usung kamera berat tu..
Tapi perasaan segan tetap ader sebab majlis cam2 ni, kena lah jaga tingkah laku kan...hehe



Selesai program....bergambar beramai...
Weols tunggu utk berbuka di perkarangan masjid lak..
Makan buffet Nasi Ambang...
Korang pernah makan tak nasi ambang...
Bayar RM 50 utk sebuah keta...
Maybe sebab org masjid yg masak, so rasanya tak derlah mahal sgt..
Kalau tahun lepas dia kira per/person...

Maka selesai sudah Konvoi Zirah Ramadan utk tahun ini..
Mungkin tahun depan buat Singgah Sanggur Kot....insyallah..

*********************************************************************************

Dedikasi utk ayah damia...
Sayang bangga dengan abang..
Walaupun abang sibuk ngan tugas harian abang..
Tapi abang suka bagi komitment untuk majlis2 macam ni...
Sesibuk mana pun abang...sukar utk abang tolakkan komitment yg diberi...
Walaupun sayang tau abang kalau dah join konvoi2 cam ni...memang susah ler nak melekat kat weols anak beranak...sebab abang akan sibuk dok urus tu ni...tapi sayang tetap bagi sokongan kat abang...

Dan yg paling sayang bangga...sebab abang dah jadikan WISH CLUB 7 ni diiktiraf dan mendapat sijil pertubuhan yang sah!!!!


Ayah damia dan AJK tertinggi kelab..
Masa menerima sijil pertubuhan Wish Club M7...


p/s: Tahukah anda??? Ayah damia antara ahli yg termuda join kelab ni...tapi disebabkan rambut ayah damia yg sedikit botak dan perut sedikit muncittt...maka org selalu ingat ayah damia 30++....hehehe...

p/s: Tahukah anda yg WISH CLUB 7 (berpagkalan di johor, dan ramai warganegara johor, tapi sapa2 dari mana2 negeri pun leh join club ni..) ni tak sama ngan WISHCLUBMALAYSIA....
(ada kes...sebab tu pecah 2...ekekek..tapi wish club 7 berdaftar sah disisi undang2)

p/s: Macam panjang jer entry ni...korang baca tak setiap huruf2 yg ditaip ni...sebab semalam macam dah terkantoi 2-3 org masa bagi komen...boleh pulak diaorg cakap ibu makan buffet "semalam" padahal citer buffet kat goodhope hari jumaat lepas....ooooo...korang tgk gambar jer yer...


Post a Comment