Tuesday, September 28, 2010

Terjah RAYA oleh Wish Club!!!!

Previous entry kata tak der open house kan...
Ni apa????Bukan open house ke??
Punyalah ramai yg terjah dalam satu masa ni...

Btw ni saja2 ibu + ayah damia buat jamuan raya...
Untuk members Wish Club dtg makan2...
Btw, ibu nak buat breakfast raya sebenarnya, start kul 9 pagi - 11 pagi...
Tapi dah ader member lain yg  book lah waktu tu...
Last2 decided buat kul 11 pagi - 2 ptg lah..

Actually every year wish club ni ader buat terjah raya...
Tapi tak lah terjah macam wartawan melodi tu...
Diaorg ader lah inform kat kita..
Then kita pula terpulang samada nak buat atau pun tidak majlis makan2 tu..
Alang2 dah ahad aritu geng2 wish club ni terjah area Skudai,
So, ibu + ayah damia decided buat jer lah....
Walaupun sebenarnya undangan open house haritu banyak gak...
Burn jer lah...

Yg tak sangkanya tu....ramai tul yg terjah...
Sebab rumah pertama ngan rumah kedua yg members wish club ni terjah, cuma 5 buah kereta jer..
Alih2 sampai giliran rumah ke3 (rumah ibu lah tu), lebih 10 buah kereta dtg terjah..
Terkejut gak ibu + ayah damia...
Ingatkan tak ramai...hehehe..
Tapi ibu lagi suka ramai2 cam ni....tetamu kan membawa berkat..

Jomlah tgk gambar..


Ni first time buat makan2 dalam rumah tau...


Bila dah datang terjah ramai2 cam ni...
Ni yg terfikir nak renovate rumah nak pecahkan bilik tetamu kat bawah tu...
Biar luas sikit...hehe...
Macam lah selalu org dtg ramai2 rumah ibu tu..



Kat luar ader sediakan kerusi gak...
Tapi lebih ramai yg nak makan kat dalam...sebab kata diaorg sejukkkkk ader air-cond..



Kenapa ngan budak lelaki ini???
Alahai...punyalah aktif boboy ni...
Masa tu Aleesya tgh pegang air nak minum...
Ader ke patut boboy ni gi tolak aleesya..
Tak pasal2 lak air tu jatuh kat salah seorang tetamu ibu..
Huhuhu...basah habis kain dia...


Ni masa sesi gambar2 ngan anak2 mama 3H.
(blogger gak ni, tapi ibu kenal mama 3H b4 ibu ader blog lagi, jumpa masa konvoi wish club Malaysia kat Cameron highlands, tapi sekarang dia dah tak der wish....dah beli keta lagi besauuuuuu dari wish...hehe)
Nampak tak ayyunie menangis tu...
Ayyunie tu memang....nak atas dukung jer....berkepit ngan ibu dia jer..
Makin besar makin takut org lak..
Tengoklah aleesya tu....lentik habis semua badan berposing...hehe
Siap peluk2 lagi tu..
Mama 3H ader buat entry dtg rumah ibu...nak baca??? klik bawah..



Masa ni ibu nak bergambar ngan mama 3H ....
Ibu jemput dtg sebab ari jumaat aritu mama 3H nak singgah office ibu kat Tmn U nak pass hadiah menang contest aleesya berbaju kurung tu....kebetulan lak aritu ibu tak gi office kat taman U....tu yg jemput Mama 3H n family datang beraya gak..
(abaikan baju bibik yg tersidai kat belakang tu)


Anak2 mama 3H ni pun nak jugak tau bergambar...volunteer lagi..
Ni mesti diaorg dah tau yg gambar diaorg akan masuk dalam blog mama diaorg...
Tu yg semua porting jer bergambar tu....


Aleesya ni memang hantu roti jala tau...
Tugas aleesya ialah melayan tetamu cilik kat luar tu...
Tapi at the same time boleh pulak dia makan roti jala tu dengan khusyuknya...
Dah tak kisah dah ngan tetamu yg datang..
Oh yer..ader org tegur aleesya tu tak lenggang ngan DSLR dia tu..walaupun dah rosak...ekekeke


Ni masa dioarg nak balik daaa..
Tapi ader gak 2-3 family lagi yg still lepak2 sambung makan...hehe



Haritu depan rumah ibu penuh ngan wish lerrr...



Eh eh....agak2 apa menu msakan ibu kali ni erk???


Puding cocktail


Paling laris aritu, udang goreng tepung ngan sate fishcake..
Rajinkan ibu cucuk-cucuk...


Rojak mee...


Aksesori rojak mee..


Roti jala....ni tempah...tak der masa de ibu nak gelek2 pinggul buat roti jala ni...
Ader org tanya, awat kari ayam tu ayamnya besar2??? hehe...


Akhir sekali terima kasih kepada semua yg sudi memeriahkan jamuan raya ni..
Walaupun bukanlah open house, tapi penat memasak, mengemas, menghidang, melayan tetamu tu tetap ader...lepas ni kena fikir jamuan raya utk students lagi, marhaban lagi....penat 2-3 kali lagi lah nampaknya ni..hehe....tu yg lebih selesa buat open house kan...sekali jalan jer..

p/s: Hairan ngan sesetengah org yg tak suka tetamu dtg rumahnya...alasan rumah kecik lah, rumah tak cantiklah...alahai...kita nak ziarah-menziarahi ni sebab nak merapatkan ukhwah kan...KORANG suka tak kalau tetamu dtg rumah korang...

p/s: Ibu tutup kedai (majlis raya ni) kul 2:30 ptg...lepas tu terus berdezupppp gi Kulai utk open house...malam pun ader gak open house kat taman perling..tapi org cina yg buat open house tu tau...next entry ok...
Post a Comment