Tuesday, September 21, 2010

Murtabak Raja

Korang pernah makan tak Murtabak Raja ni??
Setiap kali balik kelate, terutamanya kalau musim Hari Raya,
Ibu memang suka tempah Murtabak Rja ni..
Sebagai juadah. hidangan INSTANT utk tetamu yg tiba2 datang rumah..
Tak pun kalau time weols duduk2 saja tak der menda nak makan,
Habislah jugak separuh murtabak raja ni...


Kenapa panggil murtabak raja erk???
May be sebab dia besar dan tebal kot..
Sekotak ni RM12..
Memang setiap kali balik kelate kalau raya, mesti tempah!!!


Ni bentuk murtabak tu...
Agak besar lah jugak berbanding murtabak yg kat Pasar Ramadan tu..


Isi pun tebal....daging pun banyak...
Oh yer....suka makan isi daging compared ngan ayam...
Kuah dia kuah bawang tu....tapi bukan warna pink yg biasa kita tgk tu...
Tapi rasa dah serupa ngan kuah bawang + cuka tu..


Gambar dalam peti beku..
Ader 3 kotak lagi ni...
Sapa2 nak rasa??? MEH ler dtg beraya kat rumah!!!


p/s: Tak sempat nak letak komen kat rumah kawan2 lagi...setakat baca gitu2 jer dulu...sebab sibuk check entry contest dulu ni...sabar yer kawan2..



Post a Comment