Thursday, September 2, 2010

Buffet @ Goodhope Hotel


Jumaat lepas (27/08), ayah damia nak buat suprises kat ibu..
Katanya nak ajak ibu makan kat tempat special...
Siap suruh pakai lawa2 lagi tu...kah kah kah..
Tak der maknanya...

Katanya nak berbuka kat Hotel...
Bila ibu tanya berbuka kat mana...dia tak jawab...so ibu diam jer lah...
Tgk2 jam dah kul 6:40 pm...tapi tak gerak2 lagi..
So ibu budget ayah damia nak ajak makan kat Pulai Spring Resort ni...
Sekali kul 6:50 pm baru nak gerak...tgk arah laluan bukan ke Pulai Spring..
Rupa2nya ayah damia ke Goodhope Hotel...

Pelbagai makanan ader..
Dan yang paling buat rambang mata tu ader 50 jenis kuih muih...
Giler ah...mana nak makan semua 50 jenis tu..
Baru makan 4 jenis pun, perut dah meminta nasi..
Aishhh...memang tak termakan pun..
Makanan utama pulak ala2 kampung dan baba nyonya...not bad lah makanan..
Dan yg wajib ader mestilah BBQ dan seafood kan...

Jom ah tgk gambar yg tak cun sgt ni..
Almaklumler, snap guna HP cap ikan jer..
Sebab segan lak rasa nak snap guna DSLR tu...
Ni pun snap kat atas meja sendiri, siap cover2 lagi tau...sebab segan ah weiii...
Org berpusu2...nanti guest kat meja sebelah tu kehairanan lak tgk reporter mana dok snap2 ni..
Nasib baik HP cap ikan tu tak der flash...



Kuih mula2 yg ibu amik..
Yg tu bukan tepung pelita, tapi kuih tako..
Nama pun buffet kat Hotel, so haruslah presentationnya menarik kan..


Kuih muih lagi..


Ni untuk bahagian goreng2..
Ader kepok goreng, pisang goreng, jemput2 goreng...dan macam2 lah..


Ni lak utk BBQ...
Alahai...pinggan kat sini semua comeyy2...
Agaknya pihak hotel tak nak kita membazir kot..


Yg ni pulak utk hidangan kampung..
Ikan masin tu best...hahaha


Serbaneka kerabu ader..
Amik ler serba sikit nak rasa..


Ni ayah damia makan


Yg ni ibu punya
-
-
-
-
-
Masa ni perut dah kenyang sesangat..
Dah tak leh masuk dah pun...
Sedangkan banyak makanan yg tak rasa lagi...
So decided gi solat maghrib dulu kat Level 2...
Gilir2 ngan ayah damia...

Ni nak komen sikit..
Ya Allah...punya lah terkilan ibu...
Sebab apa...punyalah besar tempat solat, siap karpet dan aircond bagai..
Tapi kain sembahyang ader 1 pasang jer..
So, jenuh gak menunggu giliran sembahyang..
Ader tu siap pinjam2 yg org lain punya...

Aduilah...tak sangka langsung...
Sebab kalau ikutkan experienced sebelum ni..
Kat hotel aderlah jugak banyak helai kain sembahyang...
Cuma tak sebanyak kat surau/ masjidlah..
Tu yg tak terpk nak bawak kain sembahyang sendiri tu...
Terkilan betul...masa ni mulalah rasa nak jer sedekah 10 helai kain sembahyang kat hotel tu...
Aishhh...kaum2 pompuan dah masing2 ngomel tak puas hati ...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dah siap solat...sambung makan lagi...hehe..selagi boleh kan..



Makan laksa penang..


Sate pun ader...


Ni bahagian dessert...
Feveret ibu ni...


Salad pun ader...


ABC buat sendiri....
Amik sikit jer buat rasa...
Kalau bubuh serbaneka benda dalam tu...confirm tak habis...
Yg cinonet kat atas tu pun kongsi ngan ayah damia....


Jeruk2 pun ader..
Ibu buat keje jahat sikit..
Siap bungkus lebihan jeruk dalam pinggan ibu guna tisu...
Buat makan dalam keta...ekekekek
Alah....kita bayar kan...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
So berapa erk bayaran berbuka kat sini???


Hah...nampak tak???
RM35 per person....siap gov tax ngan services tax..
RM 80++ utk 2 person..

Eh eh...korang tak nampak Aleesya + Ayyuniee kan...
Memang diaorg tak ikut pun...
Sebab weols direct dari office...
Balik berbuka pun singgah office jap...
Uruskan barang sumbangan utk hantar ke Pontian...



p/s: Tima kasih atas ucapan tahniah kawan2 atas kemenangan Aleesya + Ayyunie semalam...

p/s; Hari ni nak gi shopping utk barang2 sendiri ngan ayah damia lak...Aleesya + Ayyunie tinggal...sebab semalam dah bawak shopping barang diaorg kan..



Post a Comment