Tuesday, September 7, 2010

::Shopping::Baju Idaman::Flower Girl Gown::

Weekends lepas memang sgt pack...
Asalkan ader masa terluang jer, mesti cepat2 gi shopping complex mencari keperluan raya..
Ok kita start dgn hari jumaat lepas (3/09)..
Hari jumaat tu adalah hari ke 3 berturut2 gi shopping...
Kali ni focus cari baju utk ibu sahaja..
Alhamdulillah....atas cadangan seorang kawan, 
Ibu sempatlah gi terjah SMART utk mencari baju idaman..
Betullah kata kawan ibu tu...kalau kat tempat lain baju tu harga RM150-RM180..
Kat situ ibu dapat RM 130 jer utk baju yg sama...terus rembat satu...
Akhirnya baju idaman menjadi milikku jua...walaupun punyalah susah nak cari saiz sebab tangan ibu kan panjang sikit..
Gambar???? Suprise!!!!!

**********************************************************************************

Hari sabtu (4/09),
Hari keempat beli baju raya berturut2...
Pagi sampai tghari keje...so decided malam lepas berbuka terus gi Angsana..
Padahal awal2 lagi dah bincang ngan ayah damia kali ni takkan ke Angsana..
Sebab kalau warga Johor mesti tau kan cam mana packnya tempat tu musim raya..
Penuh ngan Singaporean satu hal...
Nak parking satu hal jauh kat Bangunan Hasil tu...
Aishhh...tapi demi nak cari baju flower gown punya pasal...tabahkan hati redah kesesakan tu..


Mula2 tu terjah satu kedai ni....
Terus berkenan gown kat atas..
Fitting utk Aleesya + Ayyunie...sgt cantik dan manis...
Tak pk panjang pun...terus rembat satu...
Tapi sebenarnya dah lari konsep tau...
Sebab dah pakat2 ngan anak2 sedara yg lain, flower girl mesti pakai gown putih..
Tak pe ah...sebab dah cantik punya pasal, ader bunga2 merah sikit pun ok...

Jalan2 lagi...
Pastu nampak baju Guess ni kat satu kedai..
Terpk yg Aleesya tak der pun dress warna blue black lagi...
Rembat terus gak...
Kali ni memang tak shopping warna pink yer..

Pastu jalan2 lagi....sekali ternampak gown ni cantik giler...
Hati terus terpikat...
Ayah damia & bibik pun cakap gown ni cantik bangat...
Siap fitting kat situ gak...
Memang nampak flower girl sebijik dah...
Siap ader customer kat situ minta tgk gown tu masa ibu tgh pegang nak bayar...
Ramai yg cakap cantik...hehe..


Ni first time beli stokin kat Sox World..
Gara2 nak cari stokin yg panjang sampai ke lutut tu..
So settled shopping disitu...cuma aksesori rambut jer tak sempat nak beli sebab dah penat giler..
Bayangkan keluar Angsana dekat2 kul 12 malam dah..
Tapi org masih ramai, keta masih banyak...


Masa otw nak balik...
Aleesya minta nak donut...
Kalau uols perasan, Aleesya + ibu memang minat giler Dunkin Donut ni...
Selalu beli Buy 5 Free 1 dengan harga RM11.90 kan..
Aritu ibu betul2 terkujat sebab apa??
Buy 6 free 6....dengan harga RM13.80
Haaaaahh??? Ibu siap tanya banyak kali kat sales person tu...macam tak percaya..
Tapi betullah...alhamdulillah...mungkin sebab dah nak kul 12 malam..tu yg diaorg lelong tu..
Kat sini saja pun dah bersesak2 bagai..


Memang puas makan...
Lagi 2 dah kena ngan bibik + Aleesya dalam keta...

* kat sini pun shopping bagai keperluan bibik....dari scarf rambut, tudung, tuala, bla, bla bla...
Taste Angsana youuu bibik ibu ni...ekekek..padahal ibu dah malas nak cari kat tempat lain...

*********************************************************************************

Hari ahad (5/10),
Kali ni shopping jugak...
Tapi bukan baju dah..
Keperluan lain lak...
Pagi2 tu kemas luggage siap2...
Dalam tghari gi Jusco cari aksesori keperluan seperti mummy poko, nestum, water thumbler baru utk both damias, teats, pencuci botol susu, dan blaaaa blaaaa blaaaaa
(banyak giler nak ingat satu2)..
Untuk ibu lak lipsticks, pakaian dalaman, alat2 make up, beg balik kg, blaaaa, blaaaa, blaaa..
Aishhh.kat situ saja pun dah habis almost RM300.... nampak barang sikit jer.....
Zaman sekarang ni duit terbang macam lelayang...
Mesti jer ader kos yg "ter" ter" kan...
Kadang2 rasa tak der dalam list...tapi perlu beli...aishhh...
Itulah kisah shopping weekends kami...

Balik rumah kul 3.30 ptg....cepat2 solat, then ikut konvoi ke pontian lagi..
Yang tu nanti2 lah citer yer...

So macam mana??? Dah cukup keperluan raya korang??? Memang niat nak besederhana, tapi kadang2 kalau semua dah berkenan beli gak kan....ibu ader misi terakhir lagi belum selesai...hehehe...ader lagi???? Insyallah, nak cari satu lagi persalinan ibu + ayah damia......beli kat kelate lah pulak...weee

p/s: Tahun ni tak banyak beli warna pink...sebab ader baju aleesya + ayyunie yg menang contest tu memang warna pink...alhamdulillah...hasil menang contest...sorang ader lah 2 pasang....jimat duit ibu....


Post a Comment