Thursday, September 2, 2010

Semalam shopping...ni pun baru balik shopping...


Citer Shopping arini..
Baru balik Plaza Kotaraya ni...
Sambil muka tersengih2 riang..
Sebab dah dapat barang yg dicari...

Kat plaza kotaraya ni kan banyak butik...
Of coz lah semua design pun cantik2...
Tapi harga pun boleh tahan menikam kalbu..
Disebabkan dah malas nak cari tempat lain...
Buat2 pejam mata jer lah bayar..


Ni hasil rembatan start shopping kul 10:30 tadi - 1:20 pm...
Boleh ler..Baju kat First lady tu dua2 pasang ibu punya...
Design??? Hah pernah tgk tak yg dalam katalog First Lady??
Design baju ibu ader dalam katalog tu...
Look modern n kontemporari kata ayah damia...hehe
Yg beg Kamdar tu pulak ader baju tido both damias, dan baju utk MIL serta mak ibu..
Not bad gak...ok ler kot dgn citarasa org tua..
Yg penting warna pink jadi pilihan..
Yg dalam plastik UO tu...baju2 ayah damia..
Actually sama jer brand ngan kat Jusco tu...
Alang2 dah sampai sini..beli terus jer lah..
Yg lain2 tu barang bibik...


Otw balik dari kotaraya ke parking...
Tgk2 org dah penuh jual kuih ngan lauk pauk...
Perghhh...azan zohor baru berkumandang...
Tapi manusia yg beli boleh tahan ramainya..
Ibu pun sempat ler beli kuih tako, roti jala, meehoon goreng dan nasi goreng utk both damias..


Tgk lauk pun menyelerekan..
Lain sikit dari param...
Tapi bila pk arini nak berbuka ngan staff (buffet lagi)
Maka cancel nak bungkus lauk...
Lagipun ayah damia kurang gemar bungkus lauk..
Susah2 nak jugak ibu yg masak...

**************************************************************************
Ni citer shopping semalam...
Semalam gi Jusco Bukit  Indah...nak cari dress both damias kat Brand Outlet..
Tapi alahai....baju yg sedondon both damias tak der saiz ayyunie lah pulak..
Susah gak erk nak cari dress yg sedondon, tapi ader siza yg kita nak...
Last2 decided gi dalam Jusco..


Otw tu kengkonon nak tinggalkan budak2 kat sini ngan bibik..
RM5 utk 30 minit...
So, adelah peluang ibu + ayah damia bershopping ngan amannya...


Macam2 mainan ader kat sini...luas pulak tu..


Tapi kan both damias memang takut masuk dalam rumah kecik ni...
Ntah kenapa ntah...

Ayyunie excited main benda alah ni...
Aleesya penakut sikit..
Nak main benda yg tak adventure jer..


Tapikan...tapikan...
Memang budak2 ni tak leh berenggang ngan ibu + ayah dia..
Baru jer nak gerak..dah merengek2 cakap nak ikut...
Aishhh...last2 tak sampai 15 minit pun keluar ..
Buat rugi jer bayar..


Pastu singgah Bonny Billy...
Kat situ memang banyak giler dress / gown cun cun..
Btw ibu tgh cari gown putih utk aleesya + ayyunie jadi flower girl ni...
Memang banyak yg cantik2...
Harga pun boleh tahan lah...
Ibu memang berkenan ngan baju aleesya fitting kt atas ni..
Satu2nya baju Aleesya fitting...
RM149.90...ok ler tak mahal sgt..berbaloi ngan design dia...
Tapi alahai...cam biasa ayyunie mana ader size..
Ayyunie nampaknya kena beli saiz baby2 lagi lah...
Aleesya lah saiz kids dah...


Sibuk jer Aleesya nak try baju mickey mouse ni..
Sabar jer lah budak ni...
Pastu bila org tak bagi try, mulalah start meragam...
Nak tu lah, nak ni lah...
Last2 balik jer lah...
Tapi sempat beli skirt jeans 2 helai utk aleesya + ayyunie kat sini...
Nak cover malu punya pasal...

Tu ler sebab aleesya + ayyunie tak ikut hari ni...hehehe...tu lah sapa suruh buat hal kan..

p/s: Misi utk mencari baju warna biru laut utk ibu dan gown putih utk both damias tak selesai lagi...

p/s: Best kan shopping weekdays....lenang jer...

p/s; Ingat tadi nak sambung shopping kat Angsana....tapi Aleesya  call cakap "lapar bu, aleesya nak meehoon"...nasib baik dah beli meehoon siap2...instinct seorg ibu selalu betul kan..



Post a Comment