Tuesday, September 21, 2010

Terima Kasih Balai Polis Kangkar Pulai

Masa Uols balik kg...apa langkah keselamatan yg uols buat erk??
Ibu aderlah pesan2 kat jiran (non muslim) sebab diaorg tak balik kg kan..
Tolong tengok2kan rumah yg ditinggal lebih kurang 12 hari tu...

Pastu ayah damia lak ader lah hantar sms kat PDRM utk tolong tgk2kan rumah tu..
Then tak sangka pulak yg PDRM tu akan connect makluman kita kepada balai polis yg berdekatan...
Then yg paling tak sangka lagi, ader lawatan anggota polis ke rumah sepanjang ketiadaan kami..
Rasanya tahun2 lepas, tak der lak borang cam ni...selalunya diaorg akan sms jer..



Ni bukti Borang lawatan mereka...
Sehari sebelum raya tu tarikh...



Semua sekali ader 9 borang lawatan...
Yg best tu tarikh 1 dan 2 syawal pun ader gak...
Tabikkk tabikkk sebab walaupun umat islam yg lain sambut raya, tapi mereka masih menjalankan tugas..




Antara maklumat yg ditulis oleh mereka...
Siap ader ucapan SELAMAT HARI RAYA lagi tu...hehe..
(balik2 tgk wajaku itu penuh ngan tahi cicak)..




Terima kasih anggota polis Kangkar Pulai...
Sebab menjalankan tanggungjawab dengan penuh dedikasi...
Uols ader ke buat makluman kepada PDRM kalau nak balik kampung???

Oh yer...selain tu, kalau kat kampung, ibu + ayah damia ader lah jengok2 rumah kesayangan kami tu guna CCTV....alhamdulillah...tak der apa2 yg berlaku..


Terpaksa mosaic kan sebab kang tak der privacy pulak...

p/s: Dulu2 ader gak upah pak guard yg ronda2 kat taman perumahan ni...tapi alahai...boleh percaya ke?? Tapi apa2 pun at least rumah selamat, ok lah tu...appreciated it!!!

Post a Comment