Wednesday, August 8, 2012

Recommended: Nasi dulang @ Ben's KLCC

Ahad lepas, lepas check in hotel dan rehat2 dalam bilik di Mine Welness, kami decided nak berbuka di KLCC sebab nak beli barang kat sana. Kami sampai KLCC pun dah lewat, dekat2 jam 7 dah sampai. Punyalah susah nak cari tempat makan sebab semua PENUH!!!! Dari 1 floor ke 1 floor operasi tawaf mencari tempat makan, semuana Q panjang berjela dan penuh.. Fuhhh dasyat.. Kempunan ayah damia nak makan kat CHILIs..

Pastu jalan lagi cari tempat makan.. Sekali nampak BEN'S ni tak ramai org beratur.. Cuba nasib beratur gak, alhamdulillah sampai jer kat kami, tu lah meja terakhir yang ada.. Tu pun kena tunggu ada 1 meja ni chinese nak siap makan..




Wowww.. Menarik gak Ben's ni yer.. Suasana romantik dan moden style punya restoran. Look so classy tempat makannya. Tempat makan pun banyak lagi di sebalik belakang penghadang cermin tu.. Ingat sempit rupanya luas gak kat belakang tu.. Kami dapat tempat duduk paling belakang.. Macam dalam private room gitu.. Dalam bilik tu hanya ada 2 meja jer, sebelah meja kami tu ada 8 org buat reunions kot.. So memang sgt privacy...



Macam2 ada.. Ala carte ada set menu berbuka pun ada..




Kami pilih set Nasi Dulang for two.. Wow banyak gak yer menunya..




Ni appertizer sampai dulu, sirap selasih laici dan sup ayam...




Pastu nasi kukus pun sampai...




Then set dulang pun sampai.. Agak TERKEJUT sebab kami tak aspect yang dulangnya begitu besarrrrr... Ada ayam percik, ikar bakar sambal, gulai daging kambing, udang galah, sambal telur, acar, keropok, ulam2 dan sambal belacan dan sambal kicap.. Semuanya 2-2... Alhamulillah.. Makanan ada rasa, dan kuantiti pun sedang2 jer.. Both damias pun suka makan sini sampai bertambah2...

Lepas dah siap makan, kami makan dessert pulak.. Huhu dessert yang best dan sedappp itu tak sempat snap sebab hp habis bateri pulak.. Tapi desserrnya tu layer bawah jagung, pastu layer sagu, pastu ada gula melaka, ice cream vanila dan taburan kacang serta cornflake..Memang yummy lah..

Set nasi dulang tu RM 89.90.. Campur tax semua total RM 106++.. ok lah kan daripada makan buffet yang 1 kepala RM98 tu, makanannya sikit jer, bazir yang lebihkan.. Yang penting utk set ni boleh makan 1 keluarga kami...

P/s: oh yer, air sirap selasih tu boleh refeel berapa kali yang nak, nanti akan ada waiter tolong refeelkan.. Cubalah, pasti puas hati!!!

- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment