Friday, August 3, 2012

Lelong Lelong Tudung FAREEDA



Kukus, Grill, Panggang..
Kukus, Grill, Panggang...
Eh, silaplah!!
Rendam, Jemur, Steam..
Rendam, Jemur, Steam..

Aktiviti hujung minggu sebelum Ramadan tiba haritu..


Baby bathtub menjadi mangsa utk merendam tudung2 Fareeda ni..
Ada gunanya juga yer baby bathtub yang lama tak guna ni..
Nak guna besen kat rumah tak ada..
Nak guna baldi takut tak muat awning ..
So guna baby bathtub ni basuh sekali 4 helai..
Pastu usap2 manja dengan tangan kat awning tu..

Lepas tu jemur..
Agak2 dah kering air menitik tu, angkat jemur dalam bilik pakaian pulak..
Bilik bibik dulu jadi bilik basuh baju, dryer baju, iron baju, lipat baju, gantung baju dan semuanya pasal baju.

Dah betul2 kering, guna steamer pulak iron bagi hilang bekas penyepit tudung..
Gosok banyak2 sekaligus..
Senang nanti nak pakai terus ambil je..
Ada kesan penyepit tudung sikit2 tu abaikan ajer..hehe

So, ada pula email saya dan inbox FB saya taknak let go ke tudung2 ni??
Hurmmm...tgklah dulu cam mana...
Sayang sebenarnya..sebab nak beli sehelai pun beratus2 kan...
So sentimental value tu ada..
Tgklah nanti kot2 sampai seru nak let go..

p/s: Next week misi basuh tudung Fareeda koleksi yang baru beli pulak...haishh koleksi terbaru siap dengan aksesori cincin dan gelang bagai..rasa nak jual jer aksesori tu sebab tak minat..aksesori tu bukan main besauu lagi yer..kalah cincin Habib dan Gelang Poh Kong saya..

p/s: Masa basuh tudung ni, suami intai tanya buat apa lama sangat dalam toilet, sekali dia nampak..haha siap cakap "cer sayang kira berapa dah habis utk tudung2 ni"..DAMN!! Malas nak kira..

p/s: Uols berapa banyak koleksi tudung FAREEDA?? Selalunya ia bermula dengan sehelai kemudian bertambah2 menjadi berhelai2 kan..:)







 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment