Tuesday, August 7, 2012

Beli kuih sarang semut NANA





Lepas berbuka puasa di KLCC ahad lepas, otw nak balik ke Mines Welness hotel, singgah rumah NANA ibu damia amik kuih sarang semut yang diorder. Rumah Nana ni area Dato' Keramat.. So tak susah sangat nak cari sebab selalu lalu situ kalau gi area KL.. Cuma tak tahu nak masuk lorong mana jer..

Terlintas nak order kuih sarang semut ni lepas baca status Nana kat FB pasal bekas permaisuri agong pun order kuih sarang semut dengan Nana.. Wahh ni dah hebat kan.. Rugi kalau tak try..

Haha.. Apasal erkk kalau amik gambar ngan saya, mesti rata2 baru perasan saya ni tinggi.. Yer tinggi saya 169 cm.. Kalau pakai kasut biasa2 tu, cecah kot 171cm.. Saya jarang2 pakai heels sebab kesian nanti suami sya nampak rendah pulak walaupun tingginya memang dah 171 cm.




Tak banyak pun order.. 3 balang jer.. Tu pun dah makan suku.. Both DAMIAs makan dalam kereta masa otw balik dari KL.. Saya dah rasa kuih sarang semut ni.. Not bad.. Ada rasa lah kata org.. Next year order lagi.. Tapi no courier yer sebab kalau pos confirm kuih sarang semut jadi kuih semut kena tsunami.. Hehe..

Oh yer, masa balik tu, minta Nana guide kami ke Downtown Cheras.. Kami siap whatapps2 lagi nak sampai ke downtown tu.. Pusing punya pusing.. Last2 jumpa gak Downtown tu.. Tapi perghhhh.. Tak jumpa parking langsung.. Ada parking tapi yang kena jalan 2 batu kot ke downtown tu.. Kebetulan both DAMIAs pun dah tido.. Apa lagi?? Makan angin jer lah kat downtown tu.. Tak sanggu den nak dukung Ayyunie ke downtown tu..

Haha Nana, yo yo or jer whatapps tanya jalan.. Siap tepon bagai.. Last2 balik ke hotel jugak.. Tak pe lah, next time nak gi dah tahu jalan kan..

P/s: Tahun ni selain beli kuih raya ngan rakan blogger, beli gak dgn parent kepada my students dan my staff too!! Uolss selalu beli kat mana kuih raya??

- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment