Wednesday, June 5, 2013

Insurans kereta di Thailand masih valid

Ya, salah satu syarat nak bawa masuk kereta ke Thailand adalah kena beli insurans kereta di Thailand. Incase kalau ada apa2 berlaku, senang nak claim atau minta bantuan kan. Sebab insurans kereta yang kita renew setiap tahun di Malaysia hanyalah utk kegunaan di Malaysia sahaja.

Minimum adalah 3 bulan. Maximum setahun. So buat apa bayar lebih2 utk insurans kereta kan. Masuk Thailand pun sehari jer. Tapi manalah tahu kan kot2 nak lajak ke Phuket Island akan datang dengan kereta, lagi adventure tu. 

So insuran thailand ni akan expired bulan Ogos nanti. Wahhhh, lepas ni boleh lah masuk Thailand lagi. Pastu shopping tudung2 yang berlayer2 atau berbutterfly tu dengan banyak. Murah-murah yang amat.. Tak terjangkau dek akal.. 




P/s: hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri.. Lebih baik negara sendiri kan..:)
Post a Comment