Tuesday, June 11, 2013

Discover Dinoworld Edutour

Sebelum cuti sekolah lagi both Damias dah dapat tiket utk masuk ke Dinoworld Edutour ni. Pastu mulalah adegan hari2 tanya bila nak pergi sini. Oh ya tiket2 ni both Damias dapat dari tadikanya. 1 tiket valid utk 1 adult and 1 child. So just nice lah kan dapat 2 tiket utk keluarga kami.


Ngeh ngeh.. Hari terakhir baru sempat pergi iaitu 9hb June. 


Pandangan dari ringkat atas. Bukan sahaja pameran, malah pelbagai aktiviti ada. Barang2 Dino pun banyak dijual.


Ok dah masuk ruang pameran. Both Damias bukan main teruja lagi.


Sambil bergambar sambil ibu terangkan pasal Dinosour tu. 


Then ada juga tayangan 3D utk dinosour alive. Wahhh kebanyakannya parent yang teruja tgk 3D ni. See Ayyunie kat belakang.. Dah nak start nangis sebab katanya "dinosour keluar".


Aleesya pun takut2 gak.. Tapi still nak tgk2 jugak. Last2 tak berani tgk sebab katanya "dinosour keluar TV.. Takutlah".


See, semua pun dah menyorok kat belakang si ayah. Yang saya pun sama 2x5 ngan anak2 jer. Menjerit ketakutan juga. Terasa yang Dinosour tu tgh nak terkam kita.. Hihi..


Pelbagai dinosour di dalam kaca utk pameran.


Yang ni pun ada.


Besar2 saiz dan ketinggiannya.


Lepas tu sempat both Damias menghabialan masa kat area ni. Dekat 20 minit kot kat sini.


Happy both Damias kat sini. Hilang yang takut tgk 3D tadi.


Ok kami dah siap!!! Jom balik?? Hah balik?? Tak ada maknanya.. Lepas tu kami gi Kipmart dan perling cari barang, makan cendol dan ada blogger jauh datang nak beli Coklat IQ Cocodamia..:)

P/s: perkataan baru yang both Damias dapat lepas lawatan ke Pameran tu adalah "pupus".
Post a Comment