Wednesday, March 13, 2013

We have the PERFECT father-daughter relationship




First sekali nak tunjuk gambar ni..
Love this moment..
Nampak sangat manja kan Ayyunie dan ayahnya...(memang pun...hihi)
Masa ni Ayyunie nak bagi hadiah masa birthday si ayah 8/3 jumaat lepas..


Second, nak tunjuk gambar ni pula..
Aleesya yang malu2 nak kiss ayahnya..
Al-maklum ler...dah nak masuk umur 6 tahun bulan 10 nanti..
Tapi Aleesya memang pemalu pun...ngan ibu sendiri pun kadang2 ada juga benda yang dia malu nak cakap dan buat..
Ni masa Aleesya nak bagi kad birthday untuk si ayah..
Yang bestnya Aleesya pilih sendiri kad tu, Aleesya yang tulis sendiri, dan Aleesya baca sendiri depan2 ayahnya apa yang ditulis..sweetnya moment tu..


Third, ni gambar saya lah pulak..
Haishhh blur2 pulak Aleesya amik gambar ni..
Ayyunie ni bersungguh2 amik gambar guna Smart Kamera Samsung..
Sekali tak ada bateri lah pula..
Dah tu, balik dari umrah memang tak charge2 pun baterinya..
Sabo jer lah kan..
Opsss, tu ibu bagi hadiah kat ayah damia..
Alaaaa, last minute gi cari kat Jusco..
Tu pun gi senyap2 ngan both Damias lepas diaorg balik sekolah kul 5 petang...
Nasib baik both Damias pandai simpan rahsia..



Btw kami just celebrated birthday ayah damia dengan seadanya sahaja..
Seadanya apa?? Seadanya MASA..hihi..
Ya lah jumaat kan kerja..pagi ayah damia ada kelas ngan international students..
Pastu tengahari pula ada appointment ngan orang..
Petang ada kelas kat centre pula..
Malam lepas balik kerja jam 10:30 malam baru sempat celebrated kat cafe/bistro baru buka kat Sri Pulai Perdana..Thanks Merlynn yang bagitau pasal cafe yang baru buka ni...:))..sebab tulah kami celebrated seadanya MASA...:))


Nama cafe ni BOOYO.
Hahaha...lucu pulak namanya..
Mostly makanan banyak western punya makanan..
Harga pun a little bit pricey..
Tapi sekali sekala bersama insan tersayang cuba makanan di restoran baru kan..
Mula2 kami makan ice cream dulu..patutnya dessert, tapi jadi appertizer lah pula...:))


Comel kan gelasnya...



Apple juice, teh o limau ais dan cappucino..


Aleesya order set fish and chip..
Dapat mushroom soup sekali..
Yang tu bagi Ayyunie..


Birthday boy nak maka Nasi Goreng USA..
Katanya otak penat, perut pun terlebih lapar..
So nak tak nak makan nasi jugak..


Senyuman manis dari Birthday boy..haha


Ni saya punya, set salmon pasta..
Memang sedap salmon tu..fresh dan garing..
Pasta tu standard spagetti yang biasa kita buat kot...hihi


Sederhana tapi sempurna...


Dan inilah hadiah utk Birthday Boy!!!
Simple but nice utk celebrated birthday boy kalini..
Yang penting kasih sayang antara daughter-father sentiasa dihati dan saling mengingati...
AMINN

Post a Comment