Tuesday, March 29, 2011

Hotel Seri Malaysia Genting Highland

 Last minute punya planning...
Esok nak pergi arini lah baru terhegeh2 nak cari hotel..
Call semua penuh..
Check online pun full booked..
Last2 pergi gamble jer lah..
Kalau betul2 tak der hotel kat Genting, kiranya kami akan turun KL utk cari hotel lah jawabnya..

Actually nak kata last minute pun tak jugak..
Sebab utk 4 org staff ayah damia, dia dah booked awal2 lagi..
Melalui agen pelancongan...termasuk tiket bas JB-GENTING-JB dan stay 2d1n kat hotel..
Tu adalah rewards/bonus tahun lepas utk staff ayah damia yg telah bekhidmat dgn cemerlang..

Tapi utk keluarga kami teragak2 pulak nak booked awal2..
Sebab staff ayah damia pergi jumaat, check out hari sabtu..
Walhal kami kan ader program FAREEDA hari sabtu tu.
Tu yg nak tak nak booked hotel tu..
Last2 kami pergi hari khamis...
Sebab dah janji nak bagi rewards kat aleesya di GENTING..


First sekali aim kami ialah hotel tu mesti ader SWIMMING POOL..
So decide pergi tanya AWANA hotel dulu..
Hurmmm..cuti sekolah lah katakan..
Mana tak penuh kan..
Nak2 pulak walk in...memang gamble betul..

Last2 gi tanya kat HOTEL SERI MALAYSIA..
Alhamdulillah...ader kosong...
Tapi sedih tak der SWIMMING POOL...
Nasib baik GOH TONG SPORT CENTRE belakang Hotel Seri Malaysia TU JER..
So kira deal lah stay kat situ...

Kami amik family room..
Luas macam kat atas tu lah..
Alhamdulillah...semuanya ok kecuali air cond kureng sikit...
Rasanya kalau stay kat hotel2 puncak genting tu tak der air cond kan..


Kat atas puncak bukit tu lah terletaknya GENTING HIGHLAND...
Malam2 amik gambar lawa tau...sebab kat atas tu penuh berkilauan lampu2..
Ni snap2 dari dalam bilik..
Yg bestnya kalau duduk kat sini...area sini macam2 ada..
Kedai makan?? tak yah cakap lah kan..penuh keliling hotel..
Kedai runcit ada, klinik ada..macam2 adaaaaaaaaaa..



Lepas dah check in dan rehat2 sekejap..
Kami jalan kaki jer ke SWIMMING POOL ni..
Actually swimming pool ni area2 apartment sebenarnya..
Bestlah aleesya + ayyunie main2 pool...
Memang tak der budak lain..
Eksklusif aleesya + ayyunie jer main2 kat situ...hehe..
Dah lah hujan renyai2..huhu


 Aleesya + ayyunie ni takut nak main slide ni...huhuhu


Keesokan paginya..
Turun breakfast kat cafe..
Haihhhh..penuh ngan org gomen jer kat sini tau..
Masing2 datang kursus induksi dan seminar..
Jarang2 nampak breakfast nasi impit kan..



Ayyunie biasalah...
Bubur menjadi pilihan utama..
Dah nak makan sendiri ni..
Dah tak nak org suap2 tau..



Lepas makan, kami terus check out..
Walaupun masih awal utk check out, tapi takut tak sempat pulak kami turun ke hotel semula kalau dah naik puncak GENTING nanti...
Lepas check out, kami pun ke SKYWAY GENTING utk naik kabel car...
Tu wajah aleesya dalam kabel car..
Mula2 jer kejong...lama2 dah ok dah..
Posing bagai lagi,....hehehe



Hurmm...macam2 kaler cabel car ni..
Menarik perhatian aleesya sunguh..
Sambil naik cabel car ni..
Aleesya siap belajar kira2 + mengenal warna..
So far..alhamdulillah...semuanya selamat..

p/s: to be continue citer2 di atas puncak genting pulak..

Post a Comment