Monday, March 7, 2011

Apabila non-muslim puji tudung saya cantik!!!!

11Sebelum citer lebih lanjut pasal ada org puji2 tudung ibu semalam..
Jom kita baca tentatif program aktiviti kami anak-beranak semalam..

10: 00 pagi




Keluar breakfast kat Mc'D..
Perghhh punyalah ramai org..
Ni sebab gara2 dapat big breakfast free tau..
Bukan 1 tapi 2 big breakfast free..
Kena guna kupon.....minimum kena belanja RM5..
Barulah dapat free 2 big breakfast tu..
Ibu redeem 2 kupon..
So dapatlah 4 big breakfast free


11:30 pagi



Misi mencari baju Aleesya utk Progran Fareeda 19 hb ni nanti..
You know what??
Baju Aleesya tak jumpa, tapi ibu terbeli tudung Fareeda lah pulak..
Sebenanrnya nak pergi TESCO Bukit Indah beli Tudung Fareeda..
Sebab ada finalist yg menjadi pengedar baru bukak butik dalam tesco tu...
Tapi nampaknya ibu dah terkenan kat Tudung atas tu..
Tak boleh reveal..tunjuk sikit2 sudah lah yer..


1:00 tghari

Hantar budak2 balik rumah dulu...
Sebab takut budak2 penat ikut shopping...
Padahal takut dia org meragam kan...sebab awal2 kul 6 pagi lagi aleesya + ayyunie dah bangun..
Lepas hantar budak2 balik terus ayah damia bawak ibu gi cuci kereta..
Aishhh punyalah lama menunggu cuci keta..
Nasib baik boleh subscribed internet masa kat situ..
Alaaa..1 jam RM2 tu..


2:00 tghari


Walla...rupa2nya ayah damia ada tujuan lah..
Rupa2nya dia nak tukar sportrim..
Sebab Sportrim lamanya dah bengkok..
Ibu memang minta bangat ngan sportrim lama ayah kat atas tu..
Yg baru..macam tak masuk taste ibu jer..
Tapi ok lah kot...janji tuan punya keretea puas hati..
Hah..disebabkan takut lama tunggu ayah damia tukar sportrim..
Maka ibu pun masuklah kat SALOON kat sebelah ni..

p/s: Nanti2 lah reveal sportrim baru tu...:)



2:00 - 4:00 petang




Perghhh lama giler weiii dalam SALOON ni..
Mula2 ibu gunting rambut...
Lepas tu buat HAIR SPA..
Memang best giler lah...

Hah back to topic..
Masa mula2 ibu sampai...
Tiba2 cina pompuan tu cakap..
"wahhh kakak, awak punya tudung banyak cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk lah, ada 2 warna lorr...pakai dgn baju pink pun boleh, pakai dengan baju biru pun boleh...berapa harga kakak??"
Ibu pun cakap lah harga RM100++..
"Wahhhhhh....banyak mahaiii lorr...tapi sAngat2 cantik ooo, dia punya kaler terus sambung2, memang cantik lorrrr"
Hehehe..bangga tau kalau orang cina yang puji tudung kita..
Oh yer..ibu pakai tudung kat atas tu..

p/s: Rambut ibu telah dimakeover...rambut paras pinggang dipotong sampai paras bahu jer..lepas tu ada lah buat fesyen2 sikit :)
p/s: Ayah damia sampai tertido2 tunggu ibu..katanya tukar rim pun tak lama cam ni...hahaha..kata buat HAIR SPA bang oiiii..mestilah lama sikit..


7:45 malam..


Malam keluar lagi..
Bawak 1 family dinner kat Banafe village..
Suasana best lah..sebab ada live band kan..
Dahlah mula2 lagu lagi keluar lagu "lagenda budak setan"
Suka betul ayyunie dgr..
Oh yer..aleesya awal2 lagi dah tido dalam kete yer..
So memang dia tak makan apa2 pun kat situ..



9:30 malam..


Jalan2 uptown JB...
Kono2nya nak cari aksesori tudung..
Tapi walla...ibu terjumpa dress yg cantik macam kat atas tu..
Aksesori tak beli...tapi dress tu yg dibeli..
Melayang RM180 on the spot...

Nak tahu tak...makcik yg jual dress tu puji tudung ibu pakai..
Dia kata "cantiklah tudung awak ni, beli kat mana??"
Apa lagi, terus lah promote FAREEDA kan...ekeke
Sampaikan anak dia yg form 3 pun tanya..
"Umur kakak berapa??? bila ibu tunjuk aleesya + ayyunie tu anak ibu...hohohohoh..mati2 dia tak percaya yg ibu ni 30 tahun...katanya kakak macam baru habis study!!!!
Hooray..saya suka!!! Sampaikan ayah damia pun sengih2 tersenyum simpul sebab makcik tu cakap
"Jaga elok2 isteri ni, anak dah 2, tapi muka bersih dan nampak muda lagi"..

ALAHMDULILLAH.....BERSYUKUR KEPADA ALLAH!!

Ok lah...itu jer lah citer2 semalam...
Buat dalam 1 entry terus..
Malas nak separate2 citer ikut entry...



p/s: Alahai...sapa ada idea aleesya nak pakai baju apa yer??
p/s: Ternyata dengan FAREEDA, membuatkan org pandang kita 3-4 kali...
p/s: Tak sabar nak tunggu 6 petang ni...undi fareeda telah tamat...hooray...MERDEKA..
p/s: Esok birthday ayah damia..




Post a Comment