Thursday, March 24, 2011

Damia Aleesya di Pentas FAREEDA



Pasti ramai yang nak tahukan macam manalah Aleesya di pentas FAREEDA..
Ibu awal2 lagi dah agak apa yg Aleesya buat haritu..
Sebab dah masakkkkk dgn perangai Aleesya ni..
Depan org semua dia memang agak pemalu dan control sikit..
Tapi kalau depan ibu ayah dia, dia lah princess bagai..suruh buat gaya apa pun bolehhhhh..

Ok berbalik kepada cerita FAREEDA tu...
Kami sampai agak awal...lebih kurang jam 8 pagi!!
Saja nak biasakan dan amik mood aleesya awal2..
Kot2 nanti dah sampai sana tak nak turun kereta...NANYA!! hehe..

Mula2 sampai kami bersarapan di PELITA dulu..
BTW dah 2-3 kali gak makan kat situ..
Tapi macam tak perasan lak PLAZA MASSALAM tu.hehe..
May be sebab masa dtg dulu2 malam kot...tu yg tak perasan..

Dah siap2 makan2...maa utk aleesya tukar baju dalam kereta..
Ibu dia apa lagi?? Sibuk lah menghiaskan anaknya dalam kereta..
Ayyunie pulak pantang nampak kakak berhias...nak jugak tu dia tukar2 baju dan make up..

Dah siap2 semua, masuk dalam Plaza Massalam around 9:30 pagi..
Org pertama sampai youuuuuuuuu..
Pastu barulah nampak kelibat peserta2 cilik serta ibu bapa mereka!!!


Lepas semua team FAREEDA sampai...
Semua kanak2 kena berada dibelakang stage utk rehearsal..
Tgk lah tu Aleesya...masyam jer :(...
Dia kan mana boleh bising2 serabut2 ni...
Huhuhu
Ataupun dia sebenarnya mewarisi gen ibunya yg cepat nerves dan gabra???


Ni cikgu Liza..
Pemenang ke2 FAREEDA tahun lepas..
Nak kata cikgu liza ni ajar catwalk..
Tak der pulak dia tunjuk cam mana cara nak catwalk..
Cuma cikgu liza ni bagi arahan nak jalan kemana jer lah..
Sepatutnya kena lah ajar sikit2 kan..
Sebab budak ni kadang2 lebih ikut org lain ajar...


Tetap mahal nak bagi senyuman..
Tapi ramai audience komen...
Aleesya jalan terlebih ayu...hahahaha..
Lemah gemalai gitu...
Slow slow jer dia jalan..
Play safe you...muahahahhaha..


Ni rehearsal utk kali ke2.
Cekak pinggang 2-2 belah tangan..
Nampak cam lebih confident..
Walaupun senyuman tu punyalah mahal...
Aleesya kan suka senyum tak nampak gigi..


Sebelum acara sebenar bermula...
Penari2 Jaafar Onn pun membuat sedikit persembahan...


Maka acara semi final pun bermula..
Kalau tadi cikgu liza yg bagi arahan..
Ni semua peserta cilik sorang2 atas pentas..
Ikut suka hati depa lah nak buat gaya cam mana pun..
Kali ni gaya aleesya cam tu pulak...
Senyum ader lah sikit tu!!!


Wahhhh...gambar ni menampakkan aleesya betul2 ayu lah...
Siap berhenti kat tgh dan posing bagai lagi tu..
Dah lentik2 badan sikit..
Senyum pun dah ader..
Good job aleesya..
What you excpect from 3y++ daughter kan...
As long dia nak naik pentas, nak posing dan tak nangis serta under control.
It's enough for me..


Kemudian semua pemenang mingguan kanak2 diberi hadiah saguhati..
Oklah dapat tudung sehelai...
Tak senonoh aleesya ni...
Tak lepas2 tangan gaya dia tu..
Sampaikan amik hadiah pun ngan tangan kiri..huhuhu..
Anak sapa lah tu..

Dan selepas terima hadiah saguhati..
Maka sesi utk mengumumkan finalist yg layak ke peringkat akhir..
Layakkah aleesya???


Eh eh ni apa pulak??
Kita tunggu next entry ok..
To be contuinue.....





 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment