Thursday, July 23, 2009

::THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST::

Sebenarnya niat ibu nak masuk contest ni dah lama. Masa awal2 penganjur ni publishkan contest ni lagi..................Tapi keinginan ibu terbantut jap coz ibu tak der softcopy, filem atau cd untuk cari balik gambar2 wedding ibu. Almaklumlah, zaman kitaorg kahwin dulu2 (5 years ago) tak sehebat zaman sekarang. Yang diaorg bagi cuma gambar yg dah siap cuci & edit utuk letak dalam album sahaja.Tapi akhirnya ayah yang merupakan supporter ibu paling kuat telah memberi idea untuk scan jer gambar yang ada kat album tu..........Bila dah scan, gambar scan tu lak dok terperap dalam laptop ibu ni...............alasan lambat lg tarikh tutup.........tup,tup tgk mak aiii......lagi 4 hari contest ni nak close. So apa lagi, hari ni cepat2 lah ibu submit photo yang bagi ibu tersangat lah unik (pada pandangan ibu n ayah ok).

So contest kali ni dianjurkan oleh e-caR NazRin aka ibuEiymann. Antara syarat2nya adalah:

1. Terbuka kepada semua blogger tegar

2. Uolls diwajibkan menjadi Follower blog e-caR NazRin aka ibuEiymannserta add link blog ini dalam blog list uolls

3. Sila tempek gambar di atas sebagai banner di sidebar blog masing2..banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini

gune link ni: http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

4. Sila buat special entry contest ini dan upload 1 keping gambar perkahwinan uolls yang ter UNIK / UNIC / UNIQUE.. pada gambar tersebut sila nyatakan:
- Nama uolls & suami/isteri: (full/nick name)
- Tarikh Tunang, Nikah, Bersanding, Resepsi, Bertandang etc:

5. Sila jawab 2 soalan wajib:

i) kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??
ii) kenapa uolls suka membaca blog
e-caR NazRin aka ibuEiymann??

6. Pastikan di dalam entry uolls ada dinyatakan link2 tersebut (no link back will be disqualified):
link blog ini:
http://ecaRNazRin.blogspot.com/
link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding
-photo-contest-sticky.html

7. Setelah siap entry tersebut, sila tinggalkan
URL-link-contest-uolls di ruangan comment pada entry ini sebagai tanda uolls SAH menyertai contest ini..ini juga memudahkan para juri membuat edisi terjah ke blog uolls


::SEMUA SYARAT2 KAT ATAS HAVE DONE::
::SO GAMBAR YANG DIPILIH OLEH IBU DAN AYAH IALAH::

NAMA ISTERI: ZAMZARINA BT ZAKARIA
NAMA SUAMI: KHAIRUDDIN B MUHAMMAD

TARIKH DECLARE: 30/07/00 - UTM
TARIKH TUNANG: 20/02/04 - PASIR MAS, KELATE
TARIKH NIKAH DAN KHATAM AL-QURAN: 10/09/04 - PASIR MAS, KELATE
TARIKH HONEYMOON: 12/09/04 - PULAU REDANG
TARIKH MAJLIS RESEPSI: 26/09/04 - JOHOR
TARIKH BERSANDING: 16/11/04 - PASIR MAS (RAYA KE-3)
TARIKH BERTANDANG: 17/11/04 - KOTA BAHRU (RAYA KE-4)

Ibu rasakan inilah gambar perkahwinan yang paling unik bagi ibu kerana

1. Ayah dan ibu sanggup memakai costume JAWA walaupun berasal dari kelate
(zaman dulu2 tak femes pakai baju jawa2 ni.....semuanya sibuk nak gaun kembang2 & tuksedo, sekarang ni jer baru femes pakai baju jawa sejak2 mawi n ekin pakai costume jawa masa persandingan mereka, boleh cam gitu ekkkk?? Tapi tak pa lah, sekali seumur hidup. Pas ni ntah ader can atau x nak pakai baju cam ni lagi)

2. Ayah sanggup pakai kain dan duduk bersimpuh
(Cuba lah uolls tgk betul2 gambar tu....masa ayah tgh duduk tu, rasanya tahap gaban gak lah ayah control coz kain tu ketat kat punggung..hahaha.....)

3. Rambut ibu kat depan yang unik tu
(Actually tu bukan rambut betul, tu rambut yang ditempek kat kepala ibu supaya nampak lain. Lagipun memang ibu request nak rambut tu coz masa Erra Fazira kahwin ngan Yusry tahun 2003 , Erra pun tempek rambut tu gak....kiranya ibu ni peminat setia Erra la)

4. Posing yang mengancam tu
(Ikhlas ibu katakan bahawa posing tu adalah posing candid daripada kami sendiri dan bukan tunjuk ajar daripada photographer ok......ibu siap request lagi "boleh tak kitaorg buat gaya sendiri")

5. Jelingan mata antara kami yang tajam itu dan pautan erat tangan
(Itu adalah jelingan dari hati weolls yang suci dan ikhlas serta pautan tangan erat yang bermaksud "hingga ke hujung nyawa dan syurga"................bukan lakonan dan rekaan semata2)


Kenapa ibu suka baca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann

Actually ibu dah kenal penganjur contest ni melalui friendster ibu. Ibu pun dah biasa YM ngan penganjur contest ni share masalah BF. Kemudia bila ibu tahu yang penganjur contest ni mepunyai blog, ibu pun mula jadi silent reader kepada blog tersebut. Ibu suka baca blog e-caR kerana banyak info2 tentang BF kat situ. Selain itu melalui blog Cupcake-ecaR juga ibu telah menadapat inspirasi untuk membuat cupcake sendiri (walaupun ibu tak pernah menghadiri mana2 kelas cup-cake). Ibu cuba sedaya upaya membuat cupcake sendiri berdasarkan info2 yang ada dalam blog cupcake-ecaR pada FATHER'S DAY yang lepas. And the result was not bad (masuk bakul angkat sendiri hohoho..........)


So kepada sesiapa yang berminat dan ingin memenangi hadiah wowwww iaitu berupa beg Guess dan juga hadiah misteri bagi penyertaan yang ke 7, 17, 27 and so on.......................boleh lah singgah di:
http://ecaRNazRin.blogspot.com/
http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding
-photo-contest-sticky.html

REGARDS:





Post a Comment