Monday, July 13, 2009

outing @ Jusco Bukit Indah

11th July 2009

Pagi ni ibu and ayah go to work, tapi ibu n ayah dah janji nak bawa Aleesya n baby Ayyunie gi lunch. So awal2 lagi ibu dah pesan kat bibik suruh siapkan kitaorg kul 11am .............

Kul 12pm++, ayah n ibu balik amik Aleesya n baby gi Jusco Bukit Indah...sepanjang otw perjalanan baby Ayyunie baik jer.........siap ketawa n senyum2 tu...x meragam langsung.......


Aleesya pun sama...........x banyak meragam, asyik berdiri jer coz nak bg space kat baby Ayyunie baring
Sampai jer Jusco, ni lah benda pertama yg Aleesya nampak.............ibu pun terus angkat Aleesya pi main benda ni kat ruang exhibition Jusco tu (ader booth pasal jual2 rumah).......actually banyak lg permainan yg ader, tapi disebabkan ibu n ayah dah lapar sgt, so benda ni jer lah yg sempat Aleesya main............masa Aleesya tgh main2, tiba2 dtg lak seorg girl tumpang main sekaki, punya lah ganas girl ni main, Aleesya takut oooooooooo................

Ayyunie lak x tahu kenapa sepanjang hari ni asyik keluarkan lidah jer, dalam keta tadi x pulak.... ibu agak baby Ayyunie nak tumbuh gigi kot......tapi takkan lah cepat benar...........tapi baby Ayyunie memang best lah......langsung tak hek, tak hok, diam jer sambil ketawa2 n seyum jer.........gembira kot coz boleh bawak jalan..................


Then ayah n ibu pun dok bincang2 nak makan kat ner...............at last ayah decide mkn jer lah kat arena coz kat situ ader funland, nanti leh Aleesya gi main2....................sambil2 tu le gak Ayyunie ralit tgk bdk2 main, so ibu n ayah dpt mkn dgn tenangnyer.......................gambar kat bawah ni menunjukkan Aleesya dah pandai minum sendiri tanpa pengawasan ibu n ayah........

Masa ibu sibuk dok snap gambar Aleesya tgh main2 @ funland ni tetiba ader amoi girl cakap kat ibu "aunty,aunty, can you please snap my pic" ibu pun rasa kesian then terus snap pics amoi tu, yg bagusnyer amoi ni dok main ngan Aleesya jer, kalau ader budak2 lain nak tolak2 Aleesya amoi ni siap hadang dengan tangan dia lagi.............

Pas tu amoi ni leh mintak suruh snap gambar dia lg, ibu pun layan jer lah, dia siap suruh Aleesya duduk kat dia amik gambar. After ibu snaps, dia leh cakap kat ibu " aunty2, can i see my pic"? Ibu pun kasi can lah tgk..............yg tak tahan tu amoi tu mintak amik gambar lg.... ibu pun bg alasan yg hp ibu dah tak der batery (memang masa tu low batery pun).....then after that kita org pun gi lah jenjalan.......

Punya lah banyak sales kat Jusco ni..................sempat jugak lah ibu shopping......last 2 week masa ibu pergi kat Polka dots shop @ Jusco Tebrau, legging tight yg ibu beli harga RM29.90, tapi sales hari ni RM10 jer, aper lg ibu rembat lagi 2 legging tight la....pas tu gi beli baju kat Branded Outlet untuk Aleesya n Ayyunie...........then masuk Jusco store department cari kasut sport Aleesya untuk convoy esok, kemudian gi market jusco beli brg2 dapur sikit.....actually ayah dah ingatkan ibu x yah lah shopping byk2 coz khamis ni ade J CARDS DAY.....around kul 4.00 we all pun balik......masuk jer dlm keta, Ayyunie pun dah zzzzzzzzzzzzzz.............kepenatan lah tu....................


Manakala Aleesya lak layan dvd yang dipasang oleh ayah, actually masa ni dah ngantuk, bayangkan lah 1 hari x tido, kalau kat rumah tu tgh kul 1 mesti dah tido.....................


Ibu n ayah lak cepat2 nak balik coz nak rehat.....nanti kul 6.30 ayah n ibu ader Hawaiian Nite @ Cruise Danga Bay.................... Nanti sambung citer gi Hawaiian Nite ok.....................



Post a Comment