Friday, July 17, 2009

J CARD DAYS @ TMN U

17th July 2009


Fuhhhhhhhh..............hari ni barulah sempat ibu nak update blog................semalam sehari suntuk ibu sibuk (lepas ni you all boleh tahulah sibuk ngan aper)..........buka laptop pun just baca2 entry baru drp bloggers lain................

Apa yg ibu sibuk sangat semalam? Haha........jawapannya shopping laaa................mentang2 lah ader J card sales, kul 8.30 pg lagi dah keluar rumah........huhuhu, kali ni Aleesya tak ikut coz ibu n ayah cakap kat Aleesya pergi work, tapi sebenarnye shopping...............

Sampai kat Jusco around 9.15 am, (lepas beli sarapan utk Aleesya n keluarkan duit kat Maybank), punyalah banyak keta, sampai dah x der tempat parking. Last2 ayah parking jer kat tempat bukan untuk parking. Nasib baik x der aper2................

Masuk dalam Jusco, org dah sesak........troli pun dah habis, at last ayah n ibu amik jer lah bakul sorang satu...........actually target ibu n ayah gi Jusco ni nak beli baju & keperluan Aleesya dan baby Ayyunie jer..............brg2 dapur ayah dah beli awal2 sehari sebelum J card, ayah kata tak nak cari nahas beli barang dapur masa hari Jcard, cari nahas katanyer, nak tolak troli pun x boleh............

Kata jer nak beli barang Aleesya n Ayyunie, tapi ayah sangkut gak beberapa brg utk diri ayah sendiri. Ibu lak dah x der mood sgt nak shopping barang2 dia coz lapar, penat dan ingat nak masuk keje kul 2 nanti. Pakai amik2 jer aper yg berkenan. Tepat kul 12pm, ibu n ayah dah stop shopping coz nak beratur bayar. Punyalah panjang line untuk bayar kat semua kaunter....masa ni la ibu sempat snap beberapa pics utk tatapan Aleesya kat rumah.........


tgk lah muka ayah masa tgh line up utk bayar........kat 1/2 jam gak ah tunggu.......


discount up to 70%....tu x masuk happy hour lg, discount sampai 80%


sesak nyer......yg hairan tu cam mana lak kaum2 ibu yg bawa baby2 ni shopping...
ibu yg bawa diri sendiri pun penat giloss.......


best nyer shooping kat jusco ni, setiap pembelian RM 100 bg resit pink, akan dapat RM10 gift voucher, yang resit hijau lak dapat RM 5 gift voucher........untuk resit pink, ibu dapat la RM 60, untuk resit hijau, x sampai pun RM100.....lg pun utk resit hijau ibu hanya beli diapers jer...

inilah hasil shopping ibu n ayah, 1 untuk Aleesya, 1 untuk baby Ayyunie, 1 untuk ibu, 1 untuk ayah................dan plastik yang paling besar adalah ayah yg punyaaaaaaaaaaaaaaaa....

p/s: nasib baik lah ibu n ayah masuk keje kul 2, kalau x...............sampai ke petang la jawabnyer.

Post a Comment