Tuesday, July 14, 2009

H.A.W.A.I.I.A.N. N.I.T.E @ CRUISE

Last saturday lepas blk from Jusco B. Indah, ibu n ayah pun bersiap2 nak gi Hawaiian Nite. Lebih kurang kul 6.15pm ibu n ayah bertolak. Aleesya x ikut coz ayah kata dinner tu x sesuai untuk kanak2 cam Aleesya ni. Lagipun pg2 esok dah kena bangun awal nak gi convoy. So Aleesya n baby Ayyunie dok umah jer lah...............

Jalan punyalah jam, dah lah hujan pulak tu, takut x sempat jer.....tgk jam dah kul 6.45pm, ibu takut kena tinggal dengan cruise tu je.... then ibu pun call instructor ibu n ayah tanya paling lewat kul berapa sampai, nasib baik la instructor tu ckp paling lewat pun kena sampai b4 7.30pm. Selamat....selamat......tapi ayah punyalah pecut n mencelah2 kat keta yg banyak tu...mcm kat litar sepang pulak rasanyer............kecut perut ibu.............

Sampai jer kat jetty tu, tgk dah ramai org berkumpul. Masing2 vogue dgn baju masing2. Ibu siap tanya kat ayah"bang, kita ni ikut tema tak"? hahaha.....lantak lah....

So enjoy these pics ok....tapi spoil la coz camera dah x der bateri....so terpaksa amik ngan camera handphone jer.......sorry la kalau pics ni ader yg blurr2 n gelap sikit.......lgpun kat dalam tu memang gelap pun........cam disko.............


Ini lah cruise yang ibu n ayah naik...........ader 2 floor...........hawaiian nite tu kat 2nd floor, the 1st floor tu utk buffet dinner walk in.


Yg ni pulak kat registration counter. Ibu sedang beratur nak bg tiket......yg musykill tu ayah amik gambar ibu atau minah baju merah tu??????


I like this pic. So natural. Candid from ayah. Ni ibu n ayah otw nak gi kat cruise tu la..........

Loving couple, ibu n ayah..............


All gojezz ladies bergambar.....(ibu category gojezz ker???) Fuhhhhh............x tahan tgk sorang2 dressing, yg pakai tudung cuma 3 couple jer. Sorrylah kalau gambar gelap sikit.....tapi kalau you all tgk live macam masuk pertandingan ratu cantik pun ader..


Yg ni pulak time lucky draw.........kebetulan baru ayah cakap kat ibu kita ni x yah mengharaplah nak dapat lucky draw...x pernah lucky pun...........sekali kau hah ambik.......'the next lucky number is 100', terkejut ibu n ayah....no lagi satu ialah 099. Nak tahu apa hadiah dalam sampul tu????

Ni lah hadiah nyer....... Voucher Rm500 utk Pilates course.....tak pernah masuk pun pilates course, tapi kalau setakat ikut2 kat DVD tu ader la.............mmmmmm......nak amik pilates course? Manalah ibu ader masa, dah lah nak gi gym pun weekend jer.....sedangkan jadi members untuk unlimited punya. Nampaknyer terpaksalah ibu simpan jer voucher ni buat kenangan...... (sebenarnya ibu mengharapkan menang 6 month or 1 year punya membership)


Time ni cruise tgh bergerak merentasi sungai Danga, that mean sampai kat tambak johor tu cruise ni patah balik Danga Bay...........masa ni ibu n ayah sempat lah dating2 kat luar tu sambil hirup udara segar. Ya ke segar?????


Bergambar dengan instructor ibu n ayah, Fendi.......fuuhhh tadi fendi dancing charaa tu....

Ni games utk couple, punya lah khusyuk kita mendengar arahan drp MC. Games ni bukannya senang tau, si lelaki kena tutup mata dengan kain then ikat tali yang ader pen kat pinggang. Kemudian si perempuan lak kena bagi instruction kat couple masing2 agar masukkan pen tu ke dalam muncung botol mineral....game ni ala2 ader unsur2 lucah sikit.....tapi time ibu bagi instruction kat ayah, memang meriah n gamat........

And the winner is ibu n ayah lah....ibu n ayah mencatat masa 1'31", the 2nd catat masa 2'34" and the last tak der masa coz diorg give up awal2 coz dah lama sgt tapi x masuk2 gak pen dalam botol tu..........actually ibu n ayah kalau masuk aper2 games yang melibatkan couple, alhamdullillah the results is not bad, mesti sangkut punya lah, sejak dari couple2 kat UTM lagi, ibu n ayah pernah menang 'the best couple of the year' masa malam pra graduan, 'pasangan serasi' masa Reunion party, ' pasangan paling sporting n sejiwa' masa Hari keluarga dan ..........(dah x ingat coz banyak sgt)............"IBU n AYAH MEANS FOREVER".

Actually banyak lagi xtvt yang ader masa Hawaiian nite ni contohnya karaoke contest, belly dance (wauuu...ibu pernah amik course ni kat Hotel Mutiara JB), the best dressing, spell L.O.V.E. guna buttock (yg ni kelakar tahap giloss), sambut birthday boys n girls in July, Disco (ibu n ayah x join ok, diorg start jer disco, ibu n ayah terus balik) and so on..........

Kalau nak tgk more pics lagi bolehlah tgk kat facebook n friendster ibu, add zamzarina99@yahoo.com........................

Yang best nyer:
  1. Masa ibu try dress without inner/ cardigan kat umah , ayah ckp ibu cam princess.......(perasan jap ibu).
  2. Best coz ibu menang lucky draw.......
  3. Of coz la menang yng games utk couple tu...........
  4. Tak pasal2 lepas jer main game utk couple tu, ibu n ayah jadi perhatian org........
  5. Ader sorang perempuan chienese tu cakap macam ni kat ibu "you banyak pandai hoh, pandai communicate, best la tgk you, you can be an ACTRESS you know"hehehe....perasan jap ibu...........
  6. Ader yg tanya ibu kerja mana? Ibu pun bagi la bisness card..........secara x langsung dapat promote bisness ibu n ayah.
  7. Semestinyer dapat mengeratkan silaturahim antara satu sama lain, b4 ni gi gym masing2 buat x tahu jer, pas ni of coz sesama kita leh saling tegur-menegur.........
  8. Dapat berdua-duaan dgn ayah..............

Yang x bestnyer:
  1. Makanan nyer........walaupun buffet but quite simple...............
  2. Dress ibu labuh sangat, padahal dah gi alter tu... kalau nak jalan tu asyik kena angkat jer kain........
  3. Shawl ibu nampak pelik sikit kan.......almaklumlah baru beli, x cuba terus pakai utk dinner ni....tu yg tak tahu nak deco cam mana ni coz shawl tu ader 2 warna..........
  4. And the last 1, awat entry ibu ni panjang benar, mesti penat you all baca kan......kekekeke...

Post a Comment