Wednesday, July 29, 2009

BIBIK KU TERKETIP ISI ...........................

Sob...sob.....tak tahulah nak cakap apa ngan bibik Aleesya ni.........

Kisahnya semalam lepas Aleesya & Ayyunie bersiram, we all pun tidur lah.........ibu n ayah lak siap2 dalam bilik nak gi office.....................

Tiba-tiba baby Ayyunie nangis dengan kuat dan lantang sungguh suaranya......Aleesya terkejut dari tido..........ibu lak cepat2 keluar dari bilik dan terus gi bilik Ayyunie tido sambil jerit2 "bibik, apa bibik buat?" Ayyunie nangis teresak2 sambil ibu menenangkannya. Ayah lak terhenti solat zohor dan terus cepat2 masuk bilik Ayyunie tido.

Rupa-rupanya jari manis baby Ayyunie telah terkacip isi. Huhuhu sedih ibu n ayah tgk jari manis Ayyunie berdarah..............Bayangkan jari baby 3 bulan++ tak der isi.

Masalah yang timbul kat sini ialah bibik tidak mengaku kesalahannya. Boleh dia kata dia tak buat apa2 pun. Sedangkan ibu sendiri tengok dia yang ketip kuku Ayyunie tu. Bibik asyik cakap "tak, tak, saya x buat apa2 puan, betul"

Huh... ibu dah masak ngan perangai bibik ni........ FYI, ni bibik yang ke - 3 Aleesya. Ibu n ayah sebenarnya memang tak berapa berkenan ngan perangai bibik ni. Nak replace x der orang indon coz sekarang prosedur org indon nak masuk Malaysia agak ketat. Tambahan pula ejen kata orang indon sekarang x nak keje kat Malaysia. Nak hantar balik burn lah duit ibu n ayah. Dah lah nak amik maid mahal. Maid ni kos dia RM7900 (itupun kos yg paling murah lah ibu jumpa kat JB ni kalau amik ngan ejen yg berdaftar).... dah lah gaji bulanan mahal. Keje rumah x berapa pandai nak buat, Aleesya ngan Ayyunie lak memang x suka ngan bibik ni....sebab tu kalau ibu n ayah ader kat rumah we alls memang berkepit ngan ibu ayah jer.

Kenapalah bibik 2 ni suka cakap tipu????? Cubalah berterus terang........benda yang dah jadi kan....nak marah pun x guna..........at least awak tu jujur n ikhlas keje ngan kita.................

Sebenarnya ibu n ayah dah lali dengan sikap bohong bibik ni.... tapi ibu n ayah malas nak marah2 coz takut bibik buat apa2 kat kitaorg kalau ibu n ayah tak de. Paling2 pun ayah n ibu call guna 3G jer utk pantau n buat spotcheck............ibu tak terniat langsung nak burukkan bibik ni walhal sebelum ni pun dah banyak kali bibik buat hal..............tapi kali ni ibu n ayah dah x tahan sangat sampai ibu terpaksa guna kekerasan pada bibik..



jari manis baby Ayyunie yang tiada isi.......berdarah tu........

ibu sebak n ayah nak nangis masa tengok tangan Ayyunie ni
(walaupun x teruk tapi naluri seorang ibu dan bapa melebihi segalanya untuk anak2)



kasihan Damia Ayyunie....

lepas diulik dan ditenangkan oleh ibu, akhirnya baby Ayyunie tertido.........

Dan disebabkan dah x tahan dengan perangai bibik ni, maka ayah buat keputusan utk pasang CCTV kat umah. Actually dah lama sebenarnya planning nak pasang CCTV ni, tapi ibu n ayah asyik tunda coz nak bagi peluang kat bibik perbaiki kesalahannya. Tapi apakan daya, bibik masih tidak berubah. Ayah dah pun tinggal kan deposit kat kedai CCTV ni. Insyaallah, sabtu ni diaorg akan install....huhu bertambah lagi lah gadget keselamatan kat rumah ni selepas ALARM.



Post a Comment