Tuesday, July 28, 2009

FEWITTTTT.....MY NEW BUGGY...............

Last sunday, Ayah ajak ibu pergi Kota Tinggi. Katanya nak Survey Baju Raya. Ibu pun apa lagi on jer la. Tiba2 ibu cadangkan kat ayah supaya beli Buggy otw to Kota Tinggi. Kenapa tiba2 lak ibu nak beli Buggy????????Reasonnya:
  1. Sebab sekarang ni kalau nak outing dah jarang bawak bibik. (Ibu n ayah memang ader masalah sikit ngan bibik ni, nanti2 lah citer). So terpaksalah guna Buggy untuk meringankan beban ibu n ayah.
  2. Kesian kalau Aleesya ngantuk masa gi jalan2. Tak larat de ibu n ayah nak dukung Aleesya. Kalau nak letak dalam stroller, kesian lak kat baby Ayyunie.
  3. Buggy jimatkan space. Kalau stroller yg ader sekarang ni, huhuhu.....keta waja dah penuh bonet. MPV lak dah makan separuh space (tu dah buka seat 3rd row)
  4. SEBAB UTAMA KENAPA KERANA ADA KENA MENGENA DENGAN HADIAH COMING SOON ANNIVESARY IBU N AYAH. Walaupun anniversary ayah n ibu awal bulan 9, tapi ayah dah inform awal2 hadiah kat ibu.Katanya senang nak buat preparation. (nanti2 lah citer pasal hadiah anniversary yang akan dtg ni).
So ni lah gambar2 yang ado.....(snap guna camera HP jer ni)

Align Center
Inilah Buggy pilihan ibu n ayah. Aleesya ikut jer...........

masa tgh test2 nak beli yg mana satu

ader 3 pilihan warna, biru, pink, brown...semestinya pink la pilihan ibu n ayah..... (tapi sebenarnya nak cari yang semua warna pink)


punyalah banyak2 Stroller n Buggy kat sini, satu pun x der warna pink.....hampehhhhhh


yg banyak warna oren, hitam ngan dark blue.......



Yang x tahan tu, time sibuk2 ibu n ayah pilih Buggy, sempat lagi buat muka seposen kat sini.......tercegat jer pegang palang tu tgk bdk2 lain main playground..........ibu n ayah buat x layan...nasib baik lah Aleesya fahammmmmmmmmmmmm

gambar ni tersnap masa Aleesya batuk


bila suruh posing buat muka x layan lak......aikkk, balas dendam kat ibu ayah ker sebab x dapat main playground tu?????

Finally, inilah Buggy baru ku......ayah kata boleh lumba ngan stroller baby Ayyunie..... (hikhikhikhik.................conform lah baby kalah coz ibu yg tolak)
walaupun x sama pink, at least ader gak warna pink sikit kat tgh tu


nEXT, weols pun cari lah tmpt makan coz pagi tadi x breakfast. Ni kiranya BRUNCH teruslah......So ayah decide weols mkn @ cHICKEN rICE sHOP.....................

Ibu ngan baby Ayyunie.............

Ayah ngan Aleesya
(adil lah kan sorang jaga satu)


Dah siap makan, weolls pun gi lah Kota Tinggi.....sampai je sana....mak aiii....panasnyer.....Aleesya x per lah lagi, tapi kesian kat baby Ayyunie.......So jalan2 x sampai pun 1 jam, ayah ajak balik. Gambar kat bawah ni lak diambik masa Aleesya mula2 sampai n ayah tgh parking keta. Banyak tu burung....... memang selamba giler lah burung2 ni. Kalau kita jalan kat tepi2 dia pun, burung ni buat x layan..............



Post a Comment