Monday, July 13, 2009

the BUSIEST weekend

13th July 2009...........

Hari ni bangun jer pagi ibu baru ader semangat nak tulis entry baru....bukan aper banyak sangat program last weekend.........sampai tak der masa langsung nak post entry baru, sekadar buka komp then baca gitu2 jer........ni yang menyebabkan kena kada' entry yg tertunggak ni.......

Bayangkan last saturday pagi keje balik kul 12pm, then amik Aleesya n baby Ayyunie gi lunch @ Jusco B.Indah, pastu ingat nak lunch jer, sekali tgk banyak lak sales.....so ibu n ayah pun shopping la sekejap....balik around kul 5pm...then terus cepat2 bersiap nak gi Hawaiian Nite ........lepas jer bersiap around kul 6.30pm ibu n ayah terus gi Hawaiian Nite....Balik around kul 11.30pm then terus gi carwash cuci keta coz pg2 esok ader convoy lak........sampai rumah around 12.15am......then sleepppppppppp...........

Then sunday morning kul 6 dah bangun, Aleesya n Ayyunie pun bangun awal coz nak siap2 gi convoy......kul 7.30 bertolak dr rumah, then semua convoy constenstant berkumpul @Petronas toll skudai...........then 1st destination gi TT Durian @ Muar, dah makan semua then teruskan perjalanan gi Masjid Parit Yaani coz ader Charity Drive............around kul 4 pm baru lah bertolak balik ke JB..... tapi sampai kat R&R Machap, berhenti mkn jap........then barulah teruskan perjalanan balik......sampai rumah around 6pm++. Ayah kemas2 keta, ibu kemas2 brg, bibik lak uruskan mandi makan Aleesya n Ayyunie.........kul 7.30pm........semua dah tido kecuali bibik........then around kul 9pm, ayah kejutkan ibu ajak mkn kat luar coz ayah dah lapar giloss, balik makan ingatkan ibu nak post la gak some entry tapi ayah kongker laptop coz ayah pun sibuk nak masuk gambar n bg komen kat Forum wishclub dia........so ibu pun apalagi, tarik selimut n zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........................Aleesya n Ayyunie pun tido x khabar apa..........then pagi ni semasa ibu sedang tulis entry ni ayah pun masih zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz lagi.....tido lambatlah tu semalam...................

P/s: Weekends lagi memenatkan berbanding weekdays............................nanti ibu akan postkan entry one by one mengikut xtvt yg dilakukan............so sekarang ibu nak sambung zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......................................................................................
Post a Comment