Wednesday, July 29, 2009

My first mandarin class


Pagi tadi for the 1st time Aleesya ikut ibu gi Smart Reader. Nak tahu kenapa???? Coz ibu nak ajar students ibu mandarin song...........so ibu ajak Aleesya join sekali kerana kalau nyanyi2 ni Aleesya memang suka. Tak kira lah lagu apa yang penting Aleesya boleh dancing sekali. Lagipun ibu dah start nak exposekan Aleesya ngan Mandarin......biar pandai cakap Mandarin cam ibu gak........

Let's enjoy the pics
Pic 1 - tengah pakai kasut ngan bibik
pic 2 - tgh posing dalam keta
pic 3 - Aleesya dah teruja nak gi school ni
Pic 4 - Bye2 Ayyunie.........

Ni lak masa mula2 sampai kat smart reader sementara ibu dok setting dvd

Pic 1 - Apalah yg ditgk oleh Aleesya tu? Control.................
Pic 2 - Still control cun....langsung x gerak2 dari kerusi
Pic 3 - Walaupun ramai students dok main slide tu, Aleesya still control
Pic 4 - Dah start panas enjin, siap borak2 lagi ngan kaka2k n abang2 kat situ...


Ni lak masa sesi pembelajaran dan nyanyi2

Alhamdulillah........Aleesya langsung x susahkan ibu. Pandai jer control diri (walhal ibu tahu la sebenarnya Aleesya pun nak main2 ngan diorg gak). Aleesya siap ikut apa yang ibu ajar tu. Ibu duduk Aleesya duduk, ibu berdiri, Aleesya berdiri, ibu buat gaya, Aleesya buat gaya..........good girl. Tapi yang tak tahan tu leh lak time ader sorang students 3years++ ni crying, Aleesya cepat peluk ibu n cakap"takut, takut.......nak milk" . Tu yg gambar kat atas siap pegang botol milk lagi. Yang kelakar tu siap ader students usap2, pegang2 pipi, pin kan rambut, ikat reben Aleesya........dilayan cam princess lak

Ni pics waktu nak balik, students lain x balik lg


pic 1 - ewahhhh, ewahhhh......dah pandai x nak balik tu.....siap merajuk duk atas tangga lagi
pic 2 - lepas dipujuk oleh ibu, barulah Aleesya nak balik....tu pun pujuk beli air ngan kek kat kedai season bawah tu..........

p/s: Anak ibu memang good girl............pandai bawa diri..........next time ibu bawak lagi ok.....yang heran tu awat lah teacher2 kat situ semua kata Aleesya x supa muka ibu..............dah banyak kali dah dengar ni.....sampai x larat nak dengar ni......ahhhhhhhh, ibu x kira.... ALEESYA ADER RUPA IBU .........................


Post a Comment