Monday, July 6, 2009

Outing @ Singapore

5th July 2009

Bangun jer pagi ayah remind ibu tentang baju nak pergi Hawaiian nite this saturday...jenuh gak la ibu n ayah pk nak shopping kat mana baju tema hawai ni...last2 ayah ajak gi Singapore...ibu on jer, Aleesya lg la on. Lagipun last sekali kitaorg masuk Singapore masa 1 week b4 baby Ayyunie lahir. Kebetulan lak sekarang kat Singapore ader great sale...ayah decide nak gi causeway points, marina bay points n bugis junction....(coz yg ni kitaorg belum pernah gi lg) ......tapi kesian baby Ayyunie x leh ikut coz belum buat passport lg... nanti ibu buat yer... tapi x per masa Ayyunie dalam perut ibu dah banyak kali ibu bawa ayyunie pi shopping kat Singapore. Next time yer baby....


Masa nak masuk woodland checkpoint, memang lenggang. Tapi masalah lain lah timbul. Ayah lupa nak renew autopass coz keta ayah baru tukar roadtax bulan 4 ari tu. So singgah office kat checkpoint jap. Then ayah pun terus on dia punya GPS nak cari shooping complex causeway point. Lebih kurang 3 minit dari checkpoint, ibu jerit2 kat ayah "bang,bang tu la shopping complex tu, cepat2 belok kiri".Ayah muka blurr coz GPS x bagi signal pun sampai tapi awat ibu suruh masuk.Ayah pun layan jer la......sampai kat situ kitaorg pelik coz bangunan memang shopping complex but awat nampak student sek agama turun naik lif kat situ. Yg jual2 pun macam market jer.. last2 ibu tanya sorang cleaner kat situ. Rupa-rupanya tmpt yg kitaorg gi tu WOODLAND POINT bukan CAUSEWAY POINTS.........hahaha.....ayah siap perli2 ibu coz excited sgt nak shopping sampai boleh tertukar shopping complex.


ibu siap snap pic masa tunggu ayah gi renew autopass

ni lah tempat yg salah tu...woodland points

Ayah kebingungan mencari tmpt shopping

ni lah tmpt sebenar yg kitaorg nak pergi....causeway points

Aleesya yg main ciku cak ngan ayah masa ibu gi fitting room

Lepas tu kitaorg pun gi Marina bay points....jenjalan jap then kitaorg pun take our lunch.....masa makan kitaorg sajer makan kat tmpat yg boleh tgk view.... lagipun cuaca dingin........


view @ Marina Bay
masa makan2 tu sempat lak ALEESYA dancing2, siap dah pandai jinjit kain tu..happy nyer..

dah pandai cekak pinggang n dancing ala2 princess gitu.......

siap kiss ibu tu, tanda gembira sgt lah tu boleh bawak gi jalan...i love you damia aleesya

Then after lunch, kitaorg pun gi la Bugis junction. Sampai je kat situ ayah change his mind. Tiba2 ayah kata rindu lak kat baby Ayyunie n ibu pun kesian kat baby coz dah tinggal separuh hari. Lg pun malam nanti nak gi Clark Hatch. So kitaorg decide balik. Tapi tindakan kitaorg balik awal memang bijak coz masa nak keluar Malaysia tu, makkkkkkk aiiiiii...... jam gilosss..... kat 1 jam juga lah terperangkap dlm jam... ibu n Aleesya siap tertido lg dalam keta. Ayah tahan jer lah mata tu...akhirnya kitaorg sampai rumah lebih kurang jam 4.15pm..........balik jer terus main2 ngan Ayyunie........



Post a Comment