Tuesday, July 21, 2009

::KISAH GULA2 @ MATTA FAIR

Last sunday, ayah, ibu & Aleesya sempat lah gi MATTA FAIR @ The Zon Regency. Boleh lah ibu & ayah survey2 serta cuci2 mata Year End Vacation nanti nak gi mana..............tapi mesti tak leh gi jauh2 kan coz baby Ayyunie kecik lagi............ayah sebenarnyer meleleh air liur nak gi Island for snorkelling and diving..........ayah kata sebelum ader Aleesya boleh dikatakan tiap2 tahun ibu n ayah gi island.......tapi tahun 2007 tak gi coz ibu ngandungkan Aleesya, tahun 2008 lak, Aleesya masih kecik n takut sunburn kulit Aleesya nanti, tahun ni????? conform la x leh gi island lagi coz baby Ayyunie kan masih kecik..............sabar yeh ayah, nanti tunggu baby Ayyunie besar sikit kita qada sekaligus ................

The pics below adelah masa entrance nak masuk Hall. Actually matta fair ni ader 2 hall. Sempat lagi ayah gantungkan Aleesya kat banner tu yerkkk......

Nak dijadikan cerita, ibu & ayah tak pernah ajar Aleesya makan gula2. Kalu ader gula2 kat rumah pun, Aleesya buat main2 jer & x pernah pun ader org bukakan bungkusan gula2 tu. Tapi hari tu, ader lah sorang chinese lady ni bukakan bungkusan gula2 then bagi kat Aleesya masa sorang lagi chinese man bagi penerangan about the vacation kat ayah n ibu.....Aleesya pun aper lg ngap jer lah............pics kat bawah ni show how Aleesya ate gula2 dengan x pandainyer, mula2 Aleesya jilat2 cam makan ais krim tu, then gigit2 tapi tak juga hancur..................last2 ayah suruh Aleesya buka mulut and suddenly gula2 tu jatuh bawah.....................

Pic kat tgh tu pulak menunjukkan Aleesya br habis nangis coz nak jugak gula2 tu.......Punyelah kejong Aleesya nangis (selalunyer x pernah buat hal pun, tapi sweets punya pasal tiba2 lak nangis). Manalah ayah nak cari gula2 ni..........last2 ibu ternampak ader some gula2 kat dalam bowl atas meja sapa ntah....ibu pun amik jer gula2 tu then terus bg Aleesya.........Barulah happy jer......jalan punya jalan, Aleesya nampak clown, Aleesya takutttttttttttttt.........................then ayah pun dapatlah idea cam mana x nak bg Aleesya mkn gula2 tu............ayah umpan ngan belon bentuk kucing kat Aleesya, barulah Aleesya buang sweet tu.....................fuhhhh...ayah kata lega coz tkt tertelan jer..............

Pics kat bawah ni lak ayah amik masa Aleesya & ibu nak balik.....................kiri kanan bahu ibu dok bawak beg yg penuh berisi pemplet ngan air mineral free......tu tak masuk yang bawak ngan tangan lagi tu................so enjoy the pics.........................




Post a Comment