Thursday, September 26, 2013

Dapat Telur Penyu



Siapa pernah makan telur penyu? Apa rasanya ya? Seumur hidup tak pernah makan. Ni pun sebab malam tadi ada student bagi. Katanya mama dia belikan. 

Mamanya siap sms lagi bagi panduan cam mana nak rebus dan makan telur penyu ni. Katanya juga kalau saya tak leh makan, sedekah jer kat sapa2.

Dah google cara2 nak masak telur penyu ni. Hanya kaedah rebus sahaja org buat. Rebus lama cam mana pun tetap cair telur putihnya tu. Haihhh dah lah seumur hidup tak pernah makan. Nak try tapi tak berani.. Huhu

Sapa2 yg pernah try cer citer rasanya cam mana? Ok ke? Sedap ke? Hanyir ke? Tq in advanced!
Post a Comment