Tuesday, June 19, 2012

Review|| Aston Braga Hotel & Residence Bandung


Masa kat Bandung, saya dan suami pilih utk stay di Aston Braga Hotel & Residence..
Harga utk 4 hari 3 malam included tax ialah RM660..
Walaupun melalui pembacaan dalam googled ramai yang cakap buat apa pilih hotel mahal2...sebab bilik just utk tido dan rehat jer kan, tapi tidaklah bagi suami saya....kerana kalau bab2 hotel ni memang kalau boleh biarlah sesuai dan selesa utk kami yang masih ada anak2 kecil ni..
Tapi kalau kami pergi berdua jer, may be tak kisah pun amik bilik yang harga lebih jimat dan selesa...

Tempah bilik 3 hari sebelum nak ke Bandung via AGODA je pun..
Nasib baik lah harga still reasonable..
Sebab takut jugak last2 minute harga mencanak naik kan..


Tak ada bath tub, tapi ada bilik shower yang sangat selesa..


Aksesori yang wajib dibawa balik ke Malaysia utk dijadikan kenangan..:)


Mana2 hotel pun sure ada coffee maker ni kan..


Yang terkejutnya tak sangka sebab ada microwave..


Dan juga siap ada gas stove ni..
Sebab masa booked hotel tu, tak ada pulak mention ada aksesori ni..
Tak tau lah kot2 terlepas baca..sebab al maklumler..semua pun buat last minute..
Tapi memang 1 bonus lah ada semua ni kan..
Tak payah runsing nak makan apa..
Sebab stok maggie, mushroom soup instant dan bubur segera memang bawak..
Termasuklah biskut2...bukan apa..takut anak2 tak leh adapt ngan makanan kat Bandung jer..
Tapi so far alhamdulillah..semuanya boleh masuk perut..


Antara bilik tido dan tempat masak dan toilet memang ada pemisahnya oleh pintu tengah tu yer..


Katil queen size...
Ingat muat nak tido 4 beranak atas ni??
Maka sudahnya anak2 tido kat bawah yer..
Kadang2 tu Aleesya tertido jer atas sofa kat tepi tingkap tu..


Pemandangan waktu malam di Bandung..
Kat sini kul 4:30 pagi dah Azan Subuh..
Masjid pulak dekattt benar kat sini..
Memang clean & clear lah pagi2 dengan Azan Subuh..
Bagus utk ingatkan kami di tempat org ni..
Ibu pulak masa tu memang tak boleh solat..
So, sambung tidoo ler jawabnya..:)


Pemandangan dari dalam bilik ke pintu masuk..
Nak kata luas sangat tu tak lah..
Tapi cukup selesa dengan equipment yang ada..
Terasa macam di Malaysia..


Pagi esoknya kul 7 pagi waktu Bandung turun sarapan..
Weee, tuan punya blog enterframe kejap yer..


Masa tgh brekafast, pihak hotel bagi 2 belon kat both Damias..sudahnya belon ntah ke mana, batang belon tu ntah ke mana..tu ayah damias tgh betullkan..


Macam2 ada breakfast kat sini..sampai tak termakan semuanya..
Pendek kata semua pun best2 dan boleh masuk dalam perut..


Tak macam bercuti kat BATAM dulu, nak makan kat hotel pun was was..
walhal dah 4 stars punya hotel tu masa kat BATAM..


Kuih feveret saya, putu bambu...tapi ni sesuai panggil putu traingle kot...hehe..

Lepas dah breakfast, lepak2 jap kat lobby, sebab kat lobby jer ada wifi, sempat lah updated mana yang patut...pastu kul 9 pagi, supir pun datang...destinasi kami pertama di Bandung kemana?? Tunggu!!!

Review: So far ok tak ada masalah langsung dengan hotel ni, bersih, staff pun peramah, ada first day tu, sebab tak dapat call supir ngan handphone, suruh pihak hotel call kan pak supir, tak kena charge pun, hari2 ada jer housekeeping kemaskan bilik, penat2 balik dari shopping dan jalan2, balik2 jer bilik dah kemas....memang best hotel ni...lagi satu hotel ni satu bangunan dengan shopping complex...means shopping complex tingkat 1-4 kot, pastu seterusnya bilik2 hotel...penghuni hotel nak excess ke shopping complex senang, naik lif jer, tapi dari shopping complex nak ke hotel susah, kena ada card baru pintu pemisah antara hotel dan shopping complex terbuka..yang paling best, saya siap masak2 maggie dan goreng telur dadar lagi dalam bilik hotel tu...hik hik


Post a Comment