Thursday, June 28, 2012

BANDUNG DAY 2 || Air terjun ajaib di KAMPUNG DAUN & Shopping di Jalan Riau


Lepas balik dari SAPU LIDI
Kami ajak supir ke Kampung Daun sekejap utk bergambar dan melihat sendiri air terjun ajaib tu..
Saya tahu pasal kewujudan Kg Daun ni pun hasil googled jer..
Mula2 masuk tu ada jualan utk pakaian...
Tapi tak menarik perhatian kami pun sebab kami memang nak tgk air terjun ajaib tu jer...:)


Aleesya yang ngada2 nak dukung ngan ayahnya..
Nasib baik kejap jer..


Sebelum tu bergambar dulu di kawasan yang cantik ni...


Jauh juga rupanya nak sampai ke kawasan air terjun ajaib tu..
Di sepanjang perjalanan tu, kelihatan beberapa pengunjung sedang menikmati makanan dalam wakaf masing2..bukan setakat menikmati makanan sahaja, tapi siap baring santai dan tido pun ada...dasyatttt!!


Yeayyy akhirnya kami sampai jua ke Air Terjun Ajaib ni...
Supir kami tu macam faham2 jer..
Awal2 lagi minta DSLR kami sebab nak snap2 gambar kami sekeluarga..


Unikkan air terjun ni..
Nampak macam edit atau bergambar dengan gambar lain kan..
BTW inilah rupa sebenar air terjun yang sangat cantik ni...
Memang real ni..
Kat atas air terjun tu pun ada wakaf utk makan-makan

Kami ke sini semata2 bergambar jer..
Sebab baru lepas makan kat SAPU LIDI kan..
Masa nak ke kereta tu pula..
Sempat juga kami beli strawberry bandung 2 kotak utk merasa..
Memang manisss dan kenyal isi strawberrya..


********************************************************************************
Lepas ke Kg Daun, kami terus ke Jalan Riau utk shopping di Branded Outlet..
Teruja sebab ni first time sampai Branded outlet kat Bandung ni..


Memang rambang mata la weiiii..
Sana sini tgk barang semua harga yang munasabah dan murah2..


Taraaaa...bergambar dalam Central Branded Outlet..


Itulah kereta supir kami...
Ok lah naik avanza utk kami 4 beranak ni..


Pastu jalan2 lagi sekitar Jalan Riau utk cuci2 mata dan poket..


Hasil shopping kami pada hari ke2..
Ada dress both Damias, alat tulis Aleesya, mainan Playdoh Ayyunie dan juga lain2..
Warm up dulu sebelum berhabis berjuta2 Indonesia Rupiah lagi..
Yang hari ke 2 ni pun habis hampir IR3 juta ++ (RM1000++)


Strawberry yang kami beli masa kat Kg Daun..
Yummy...

Kami shopping di Jalan Riau tu kejap jer..
Dalam kul 6 dah minta balik hotel..
Sebab penattt kan...Yer lah...dari pagi keluar kan..
Sepatutnya bayaran utk supir adalah sampai malam..
Tapi tak pe lah..
Nak buat cam mana...memang dah penat sangattt..

So sampai hotel apa pula XTVT kami buat malam tu yer..
CER TEKA CER TEKA...

NANTI BERSAMBUNG LAGI.




 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment