Wednesday, June 27, 2012

BANDUNG DAY 2 || Makan dalam sawah di Restoran SAPU LIDI


Lepas kepenatan balik dari Tangkuban Perahu.
Kami ke Restoran SAPU LIDI utk menikmati hidangan tengahari..
Jujurnya memang tak tahu langsung tempat makan ni...
Masa gooogled pun tak ada ternampak pula org buat entry pasal restoran ni..
Terima kasih kepada supir kami yang telah membawa kami ke sini..

Cer teka gambar kat atas mana Ayyunie??


Aleesya yang kelaparan sebenarnya ni..
Al-maklum ler..penat semasa dalam Tangkuban Perahu tu pun masih belum hilang..


Tu Ayyunie!!!
Tengah baring2 sebab kelaparan dan penat..:)


Sementara tunggu hidangan kami sampai..
(Ye lah jauh jugak tau makanan dari dapur ke wakaf kami ni, sebab restoran ni tersangatlah luas)
Sempat lagi tu kami anak beranak bergambar di tempat yang cantik ni..


Bukan sahaja pengunjung yang bergambar disini..
Malahan ada juga pre wedding photoshoot dilakukan di sini..
Kebetulan masa kami sampai tu, ada sepasang pengantin tgh photoshoot dalam sawah...


Ayah damia yang kelaparan juga ni..


Buku menu yang diperbuat dari mengkuang..


Yeayyy..makanan dah sampai..
Ni nasi goreng kampung utk saya!!


Aleesya order fries jer..
Padahal share2 nasi ngan ibu..:)


Alamak dah lupa pula nama kuih ni..
Ni supir yang order..
Kami pun tak ketinggalan pelawa supir kami makan bersama.
Tapi agaknya dia segan, so order air ngan kuih ni jer lah..


Sup sayur yang unik..
Makan dengan nasi TIMBEL..
Nasi TIMBEL tu lebih kurang nasi ayam penyet kita kot..


Minuman kami..:)

Ni lah Nasi TIMBEL tu...keunikannya sebab nasi tu dalam losong daun pisang...


Dah habis makan, masa utk bergambar dan round2 area SAPU LIDI ni..
Memang besar bangattt area kawasan sini...


Belakang kami tu tasik buatan..
Kat tasik ni ada chalet2..
Supir kami kata selalunya yang datang honeymoon jer bercuti kat Chalet ni..


Antara chalet yang ada..


Nak makan atas rakit ni pun boleh..
Tapi cam gerun jer sebab bergoyang2 kan...


Nak jalan guna jambatan kecik ni pun ngeri..
Badan tak stabil sebab jambatan air tu goyang2..


Luas pemandangan...hijau jer nampak semua..
Ni ler sawah2nya...bukan sikit tau..
Banyak lagi sawah2 sebelah sana sini..


Selain tu kita juga boleh membeli ole2 utk dibawa balik..
Kedai ole2 ni betul2 depan muka pintu restoran ni..
Terdapat pelbagai kerepek dan juga kek serta brownies..


Serius!! Brownies ni sangat sangat sangat best!!!
Tersangat sangat sangatlah rasa coklatnya..
Ruginya tak beli banyak2..
Lagipun first day kan..kengkonon nanti boleh datang lagi kalau nak beli..
Sekali hampehhh...last day tu ingat nak datang sini lagi borong brownies ni..
Tapi supir kata tak sempat sebab jauh juga nak kesini...


Apa2 pun kenikmatan makan brownies ni masih terasa di tekak ni..
Makan pun sikit2 sebab sayang takut habisss cepat..
Last2 tinggal separuh bawak balik Malaysia..
Dari Bandung-Bangi-Ipoh-JB..
Akhirnya selamat juga habis brownies tu..
Sebab sayangggg takut habis cepat...hihi


Ok lah..sambung next entry yang berzaman nak siap cerita ceriti di Bandung ni..:)
Owhhh ya, harga brownies tu IR40,000
Lebih murah berbanding kek dan brownies di KARTIKA SARI yang tak berapa sedap tu..



Post a Comment