Monday, June 18, 2012

Hoorey Hoorey!! Syoknya bercuti naik aeroplane!!


Siapa yang paling syok??
Aleesya lahhhhh..
Actually ni bukanlah first time Aleesya naik aeroplane bercuti..
Sebelum ni pernah jer naik aeroplane..
Cuma may be sebab sebelum2 ni both Damias masih kecil dan tak pandai lagi menikmati naik aeroplane..
Tu yang holiday kalini Aleesya yang over excited nak naik aeroplane..

Nak tahu cam mananya dia over excited..
Beberapa minggu sebelum naik aeroplane lagi..
Semua org dia bagitahu yang dia akan naik aeroplane..
Bukan setakat kat kawan2 dia jer, kat staff ibu ayah pun dia bagitahu, kat family members pun dia bagitau, kat students ibu pun dia bagitau..bagitau dengan penuh perasaan gitu...
Contoh ayat dia cakap "nantikan, Aleesya nak holiday naik aeroplane..."

Kebetulan jugak masa tu Awan Dania 2 ulang kat Astro, lagilah Aleesya hari2 tak tinggal langsung tgk ulangan tu...siap cakap kat adik dia "Baby, baby...nanti kita naik aeroplane cam tu tau"....ekekeke


See, Aleesya sangat excited..
Awal2 lagi dah coppp nak duduk tepi..
Katanya nak tgk "rumah kita" kat bawah..
Hihihi...macamlah nampak sayang weiiii...
Ayyunie pulak may be masih kecil..so kurang menikmatilah kot..


Ayah yang mix feeling...excited + tak excited..
Tak excited tu sebab tangannya berbalut akibat jatuh aritu lah tu..
Tapi tetap excited sebab dapat bawak family gi menghabiskan duit kat Bandung..:)


Masa dalam aeroplane, kena isi borang imigresen ni..
Nanti masa sampai airport Bandung, pihak imigresen akan ambil satu, lagi satu kita simpan sampailah masa kita nak balik Malaysia nanti..


Gambar sunset yang sangat cantik!!!
Kami naik flight ke Bandung jam 6:20 petang..
So berkesempatan lah snap gambar sunset ni on the sky..


Indahnya ciptaan ALLAH..


Aleesya yang muka poyo atas aeroplane..
Tak senang duduk betul anak ibu ni..
Tanya tu tanya ni, pose cam tu, pose cam ni..
Sabo jer lah..
Tapi puas hati sebab both DAMIAs sangat behave dalam aeroplane..


Kami tak booked makanan online..
Order on the spot..
Tgk ler bila bawak anak yang makin besar berholiday..
Dah pandai demand tu ni..
Siap nak order makanan lagi tu..


Aleesya nak order nasi, tapi habis lah pulak..
So order tuna sandwiches jer lah senang..
Alamak lupa pulak berapa ribu rupiah harga sandwiches tu..


See, muka Aleesya lagi..
Kan dah kata dia yang paling excited!!!


Ayyunie pulak nak pee..
Sabo jer lah budak kecik ni..
Dah lah toilet sempit..
Masuk pulak dengan Ayyunie..
Memang mengecilkan diri jer lah ibu dalam toilet tu..


Yeayyy...lebih kurang jam 8:20 malam, kami sampai ke Bandung..
Waktu di Bandung awal 1 jam yer dari Malaysia..
Dari atas lagi, dah nampak betapa padatnya Bandung ni..
Alhamdulillah...akhirnya kami sampai jua di Bandung bersama family tersayang..

Nanti sambung details yer..:)

p/s: Anak2 uols excited tak naik aeroplane???




Post a Comment