Sunday, June 24, 2012

Chef cilik in da houzeeee

Oh my weekends!!!
Sesungguhnya weekends kalini sangat bermakna.. Almaklum ler, jarang2 dapat spend masa berkualiti pada hujung minggu..kalau tak sibuk ke hulu hilir...





Harini ALeesya tolong ibu berBBQ kat dapur..berpeluh2 tolong ibu tu.. Terima kasih sayang!!!



Hobi ALeesya sama ngan hobi ibu, masak memasak.. Hopefully dah besar nanti Aleesya lebih pandai masak dari ibu..



Dah selamat makan pun masa lunch tadi.. Alhamdulillah.. Sedap aleesya bakar chicken wings dan daging tu..




Kelas muzik Aleesya pun banyak kali dah ponteng.. Banyak yang tertinggal.. Hopefully juga Aleesya cepat catch up balik!! Semalam teacher muzik pesan kat ibu, suruh Aleesya banyak practice kat rumah.. Hohoho.. Baiklah..


Dah masuk makin susah pembelajaran kelas muzik Aleesya ni.. Pasni ibu yg kena study lebib baru boleh ajar Aleesya kan.. Hurmmm nampak gayanya kena cari cikgu tuisyen ajar piano datang rumah ni...





Balik kelas muzik ALeesya teman ibu gi Jusco shopping barang dapur. Balik rumah pulak terus aleesya masuk dapur tolong ibu masak lemak cili api ketam.. Rajin nak kacau2 kuah dan ambil itu ini utk ibu..



Dah masak!!! Makanan utk dinner kami semalam.. Terasa hebatnya pabila dapat makan berhidang bersama family di rumah... Kalau tak asyik makan kedai jer hari2.. Betullah org kata, rumahku syurgaku.. Alhamdulillah..

P/s: Baiklah.. Nak pilih2 baju hantar dobi utk gosok sudaaaaaa.. Sekali hantar baju ibu dan ayah damia lebih kurang 50 helai.. Baju2 both DAMIAs ibu steam sendiri kat rumah jer..:)

- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment