Tuesday, June 26, 2012

Persian & Meditterian cuisine





Ni bukan makanan arab, tapi makanan persian..
BTW dah pernah makan kat sini 3-4 kali, tapi selalunya datang malam, ni first time datang makan lunch kat sini..
Unik tempat makannya, dengan alunan muzik yg ala- ala arab, terasa seperti berada di timur tengah pulak..:)



Ruang yang lebih santai di bahagian dalam.. Nak baring pun boleh..;)




Di bahagian luar ada pondok2 kecil yang siap sgn kipas serta bantal2 kecil tu.. Kalau malam2 memang best lepak kat situ sebab sejukkkk


Ada juga kerusi2 biasa tu



Menu macam2 ada, tapi sebab tak faham sangat apa benda ty, tetap kena suruh waiter dia explain..




Roti ni free jer, agaknya sambil2 tunggu makanan yg kita order sampai, leh layan roti ni dulu.. Sedap cicah dgn cheese tu..




Mango juice ni pun free..



Yeayyy, makanan yg kami order dah sampai.. Saya order kibashi lamb dan ayah damia order vegetarian rice dan fish.. Ala2 fish n chip makan ngan nasi gitu..
Air kami order air tin jer senang..



Not bad laa rasanya, tapi tetap tak leh lawan makanan arab contohnya zhorbian chicken, mandi chicken dan hannan chicken.. Agaknya dah biasa makan makanan arab kot, tu yang lidah rasa makanan arab lagi best..:)

Total RM yang masuk dalam perut kami:
Kabishah lamb: RM 14
V. Rice & fish: RM 14
Air tin 2: RM 6
Tax: RM 2++
Tota: RM 36++

Selamat mencuba. Restoran ni berada di tmn u belakang AL Ikhsan..

- Posted using BlogPress from zarina ayu my iPhone
Post a Comment