Tuesday, June 12, 2012

Lunch ikan bakar belakang istana





Alang2 dah berkampung kat KL ni, wajib pergi jalan2 cari makan...
Lunch harini kami pilih nak mkn ikan bakar belakang istana..
100% rujuk blog nana ibu damia nak sampai sini selain set siap2 dalam sygic GPS

Kami pilih gerai no 3...seperti yg dicadangkan oleh nana..
Memang ramai bangattt org...ayah damia kata mcm masuk dalam oven dah sebab panas dan bahang..panas2 ramai gak org..




Semerbak bau ikan, sotong, udang dan kerang bakar semua ni




Kami mkn sotong bakar 2 ekor, ikan terbuk separuh, ulam2an & sambal belacan serta ayam masak kicap, nasi putih 3 pinggan..total RM26
Air pulak air kelapa 2 gelas, lai ci kang dan juga cendol pulut campur kacang...total RM 12




Bukan setakat mkn kat situ jer...siap tapau lagi bawak balik mkn kat hotel...bungkus kerang 1 pinggan, sotong 2 ekor dan juga ikan terbuk juga separuh..nasi putih bungkus 3....total RM 29...

Jumlah keseluruhan tadi RM 70.. ok lah kan..standard mkn ikan2 bakar...

Oklah nak rehat dulu...nanti nak bawak DAMIAs pi swimming pulak..swimming lah kome sampai lebam yer...lambat lagi nak balik ni...:)


- Posted using BlogPress from my iPad
Post a Comment