Thursday, March 15, 2012

Small Gift~Big Smile~Birthday Celebration

 Small Gift??? Hehehe...walaupun small tapi big value tuuuuu..

Ok lah direct to the point...Birthday our Hero jatuh pada 8 Mac 2012 kan..
Tapi kami langsung tak buat any preparation pun utk celebrated birthday our hero..
Just dapat wishes jer dari kami tau..

Sebabnya...yang pertama Aleesya tak berapa sihat, demam dan batuk2, tapi tetap gigih pergi school tu sebab ada exam math haritu...yang kedua pulak kan hari kerja, ingat nak belanja ayah damia makan buffet hotel, rasa macam tak cukup masa jer sebab waktu kerja kan..lagipun tak ada anak2 macam tak best rasanya...yang ketiga pulak sebab dah decided awal2 yang nak celebrated birthday our hero on vacation kat Melaka, so tundalah dulu yer...:)

Kebetulan sabtu haritu, ibu bawak both Damias pergi Jusco cari barang lepas maghrib, our hero tak ikut sebab tunggu org hantar TV lepas repair, so terlintas terus nak buat suprised birthday celebration for him..
Dengan kelam kabutnyalah kami 3 beranak planning beli kek, cari birthday card, beli KFC, beli Dunkin Donat dan cepat2 cari hadiah on the spot...tapi ada satu hadiah tu memang dah request oleh our hero..yang tu bukan on the spot yer..hehe


Just simple and medium size cake..
Sampai sekarang masih ada 3/4 lagi kek kat dalam peti ais tu..
Tak beli kek, rasa macam bukan celebrated birthday pulak..


Excited betul both Damias nyanyi lagu"Happy birthday to ayah" tu...


Ni birthday siapa ni..
Anak2 lagi excited...ayah layannnzzzz jer lah yer...hik..


Sama2 tiup lilin tu..
Biasalah budak2...pantang nampak lilin, diaorg ajer nak tiup..


Owhhh touching...
Masing2 bagi hadiah utk ayah..
Ayyunie bagi birthday card, aleesya bagi present...


Memang dah praktikkan dalam family kami..
Kalau birthday sapa2 dalam keluarga kecik kami ni..
Masing2 akan bagi hadiah..
Means kalau birthday ibu, aleesya+ ayyunie + ayah damia akan bagi hadiah kat ibu..
Begitulah sebaliknya...
Tanda menghargai dan mengingati tarikh bersejarah tersebut..


Waktu utk potong cake!!!


Aleesya suap2 ayah..


Ayyunie pun nak suap2 jugak..


Hadiah dari Aleesya..
Barangan set penjagaan badan..


Birthday card yang dipilih sendiri oleh ayyunie..

Dan ibu bagi apa yer sempena birthday ayah damia yang ke 32 ni??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ehemmmmzzzzzz...
Hadiah yang direquest sendiri dari Birthday Boy..
1 bulan sebelum birthday lagi dah request...
Dah ada Ipad, mulalah nak ada Iphone pulak..
Katanya senang nak synchronize apa benda ntah...
Tak pe lah, janji birthday boy happy dan yang pasti sengihhhhhhhhhhhhhhh sampai telinga....:)

p/s: Alhamdulillah...walaupun sambut dengan family kecik kami jer, tapi terasa kesan dan kegembiraannya...macam celebrated birthday our hero yang lepas kat secret recepi pun, sampai sekarang masih terpahat utuh di sanubari...itulah yang kami mahukan...SENTIASA DI HATI...

Post a Comment