Wednesday, March 7, 2012

Ralatnya...hotel mahal2 duduk tak sampai pun 12 jam...

Kisahnya bermula yang hari rabu lepas kan kami ke KL utk shooting..
Sepatutnya schedule kami jam 4 petang shoot..
Tapi malam tepat jam 10:30 malam baru siap shooting..

Akibat letih yang amat melampau..
(Mau tak melampau2 letih, sebab dari JB Jam 9 pagi kan..)
Dengan berpandukan GPS, kami ke Renaissance Hotel..
(dicadangkan oleh pihak Dutch Lady)
Sampai2 kat Lobby, ada East Wing, ada West Wing..
Dah tak kisah wing yang mana, janji ada bilik kosong, sebab perut lapar bangattt, aleesya pun dah zzz dengan lena dan ayyunie pun dah melekit2 badan nak mandi...


See see, budak bam bam yang teruja nak mandi hotel dan tido kat hotel..
Sepanjang hari dok tanya "ayahhhhh, nak mandi hotel"..hehe


Ruangan utk bertenet-tenet..
Kat sini ler nak updated status kat FB yer...hehe


Utk yang buat air jer complimentary..
Yang lain2 jangan disentuh..nanti kena bayar tau...bukan murahhh oooo



Duduk Hotel 5 bintang, toilet pun kena berbintang2 lah kan...hehe


First time rasanya hotel ada bagi sampai 8 botol shampoo, bath gel ngan losyen ni...
Selalu 2-3 botol jer..
Dah lah tu...banyak betul aksesori2 tambahan toiletteries ni..


Bath Tub kesukaan Ayyunie...
Dah jadi duyung ayyunie dalam bath tuab tu kul 12 malam...
Sanggup tahan sejuk semata2 nak berjimba2 dalam bath tub tu..


Pemandangan dari dalam bilik..
Selak2 langsir jer dah nampak KLCC..


Pemandangan bawah hotel..


Ni lagi satu feveret Ayyunie...
Suka tekan tu tekan ni...sabo jer lah..


Hah!! Amik...sebotol air mineral RM23 hokeyyyy..
Buat perhiasan jer lah kat situ...nak pegang pun takut...hehe


Dan yang pasti Aleesya memang penattttt sangatttttt malam tu..
Lepas jer shooting, masuk2 kereta terus zzzz..
Angkat dari lobby ke tingkat 20 pun still zzz lagi..
Memang penat yang teramat tu..
Dah lah kelaparan...sian dia..

Masa ibu snap2 ni...ayah damia keluar kejap cari makanan...
Nasib baik jumpa kedai makan dekat depan restoran tu..
Dapat ler alas perut...

Agak2 berapa yer harga bilik taraf 5 bintang cam tu??
Tu nasib baik kami check in kat East Wing...
Kalau kat West Wing, kata receiptionist, lagi mahall....hohoho


Alhamdulillah...claim dah masuk pun dalam akaun semalam...
Tu claim hotel + travelling allowance sekali..
Hotel harga RM500++..
Parking pun kena bayar RM10 per day kat Renaissance hotel..
Breakfast RM45++ per person..

p/s: Rasanya macam ralat sebab dengan harga RM500++ tu, leh dapat hotel yang lebih besar macam kat resort2 tu..hehe..tapi harga hotel ikut lokasi dan strategiknya jugak kan...kalau dah terletak kat area segi tiga emas KL, nak2 pulak 5 minit jalan kaki ke Hard Rock Cafe, mau harga tak mahal kan..apa2 pun alhamdulillah...




Post a Comment