Tuesday, March 27, 2012

Bawa mak shopping di BUTIK RONA JINGGA

 Salam semua..
Alhamdulillah...selepas perjalanan dari JB-PD-KL-PD-JB..akhirnya harini HOME SWEET HOME..
Hohoho...Aleesya + Ayyunie tambah lagi cuti harini..
Nasib baik lepas exam sudaa..
Kalau tak berat hati juga nak suruh both Damias cuti..


Ok lah direct to the point...
Sementara tunggu interview dengan pihak Harian Metro semalam kat Bangsar..
Bawak mak pergi shopping tudung..
Rasanya ni jer kot satu2nya butik melayu muslimah yang ada kat Bangsar Village tu..
Memang eksklusif butik ni....
Tu mak tgh posing dengan tudung baru..


Mak berkenan betul dengan tudung siti warna hitam ni.
Katanya boleh match dengan banyak baju..
Tapi bila mak tahu harga tudung ni RM89, mak terus cakap tak payah..
Mak kata mahal sangat...(mak saya ni memang sayang duit dan pandai berjimat cermat)


Pastu saya cakap..
"Beli tudung sendiri sampai beratus2...takkan lah beli tudung utk mak RM89 tak boleh"..
Hehehehe...mak senyum2 jer...
Saya tahu mak memang berkenan bangatttt dengan tudung tu..
So, saya paksa juga mak ambil tudung tu..


Ni ler rupa model yang mengenakan tudung mak beli tu...
Kelassss mak kan..
Sampai manager butik puji mak
"Makcik ni kelass lah..walaupun umur 72 tahun, tapi tetap moden lagi"..
Hehehe...mak memang suka pakai seluar, senang nak naik motor gi masjid..:)


Rona Jingga pun ada masuk majalah2 seperti NONA, NUR dan tak sure majalah apa lagi..
Dan semalam katanya mungkin akan masuk dalam NONA TV3 dalam bulan April nanti...

Dan yang suprisenya!!!! Jangan tak percaya rupa2nya manager butik ni kenal saya..
Katanya..."eh patutlah macam cam jer tadi...mula2 ingat customer yang pernah datang, rupa2nya iklan awak yang anak awak tgh potong2 kat dapur tu kan...yang sebelum awak, iklan india tu dulu"...
Hehehehe...ada jugak yang perasan rupanya..

p/s: Bukan selalu dapat bawak mak gi shopping macam ni...sebab mak kat kelantan, saya pulak kat JB..balik kelantan pun setahun sekali time raya...mak pulak yang berkali2 datang JB melawat anak dan cucu...so kalau dapat peluang bawak mak gi shopping, cuti2 kat hotel dan dapat bawak mak makan tempat best2...pastinya ia akan meninggalkan seribu makna kan....untung anak2 yang dapat duduk serumah/ dekat dengan mak kan...


Post a Comment