Tuesday, March 6, 2012

Antara pakej-pakej yang best di MATTA FAIR kalini (2-4th March 2012)

 Kisahnya 2 hari berturut2 kami ke MATTA FAIR..

Sabtu lepas, budak2 kan ada sekolah ganti utk Raya Cina yang lepas..
So Both Damias pun tak ketinggalan jugak ganti sekolah..
Lepas jer hantar anak2 ke sekolah....kami pun apa lagi..
Jengah2 ler ke MATTA FAIR yang diadakan di Danga City Mall...

So, rasanya kalini tak banyak booth2/ pameran2 seperti sebelum2 ni kot..
Tapi still ada jer pakej2 yang menarik boleh dibeli..
Kami suami isteri memang tiap2 tahun tak pernah melepaskan peluang utk ke MATTA FAIR ni..
Al-maklum ler kaki jalan....hehe.
Walaupun dah 3 kali voucher yang dibeli tak juga guna2..
Tak serik2 jugak tu...ada jer pakej yang nak dibeli...
Akhirnya burn camtu saja...

Antara yang menarik pilihan hati kami suami isteri!!!

 Cer tengok cer tengok..
Menarikkan harganya...utk hotel yang bertaraf 4 bintang hingga 6 bintang..
Gitu jer harganya...memang affordable...


Yang ni pun manarik jugak...
Sesuatu yang baru kat MELAKA ni...
Kat Singapore pun ada Duck Tours ni..
Pernah beli tiket kat MATTA FAIR jugak..
Tapi akhirnya burn cam tu saja sebab tiba2 pulak lepas beli tiket tu, dapat tahu pregnant..sabo jer lah..
Yang Duck Tours ni macam Amfibia..
Boleh jalan atas darat dan atas air juga..


Yang ni pun menarik jugak...
Tempat utk retreat..
Nanti kalau ada special day, leh ler makan2 dan amik angin kat sini..
Tapi kat sini tak ada hotel atau resort yer..
Just retreat semata2..


Serius!!!! Yang ni very2 interesting.
Rasai BALI tetapi hanya di Johor..
Memang confirm kami akan pergi ke sini suatu hari nanti..
Tertarik dengan pakej spa seperti dalam kotak merah tu..
Per pax just RM 98 only...so kalau 2 pax baru RM196...oklah kan..
Ingat nak beli jugak utk birthday ayah damia..
Tapi bila fikirkan anak2 nak letak mana???
Hold on dulu lah...agak2 kalau boleh bawak anak2 sekali masa spa, pergi on the spot jer..tapi mahal ler sikit kan..


Wohooooooooo...
Sesuatu yang baru akan melanda JOHOR tidak lama lagi..
LEGOLAND...ala2 macam USS Singapore ke??
Boleh tahan mahal jugak harganya ni...ala2 nak masuk USS dah..
Apa2 pun kalau nak tahu maklumat lanjut, leh google jer "LEGOLAND"



Yang ni menarik sebab nak merancang cuti2 akan datang...(wink wink)


Dan semestinya yang ni pun ada juga dalam agenda kami ke MATTA  FAIR..
Harga dewasa tu dah ok dah...cuma harga budak2 tu kurang RM800 jer dari harga dewasa?? 
Hurmmm....dalam dilema kalau nak buat UMRAH nanti nak bawak atau tak anak2 ni..
Takut nanti kalau bawak, takut tak leh khusyuk melakukan ibadah..
Kalau tak bawak nak tinggalkan rumah mak atau mak mertua, anak2 tak biasa..
Lagipun kami pun tak sanggup nak berjauhan dengan anak2..
Apa2 pun may be tunggu both Damias besar sikit kot..
Apa2 pun kita hanya merancang dan ALLAH yang menentukan semuanya..

Dan sebenarnya banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi pakej2 yang menarik ditawarkan..
Terpulanglah pada budget dan destinasi pilihan masing2...
Dan yang pasti kalau nak tahu, keesokkan harinya (Ahad), lepas jer kami balik makan2 kat kenduri Aqiqah, sempat singgah lagi ke MATTA FAIR, sebab nak beli pakej2 percutian punya pasal...keputusan dibuat hasil perbincangan bersama suami...dan kini...kita tunggu jer lah samada pakej yang dibeli tu akan diguna sebelum tarikh expired atau BURN cam tu sahaja...hehe

p/s: Uols suka tak pergi MATTA FAIR???


Post a Comment