Wednesday, March 28, 2012

Alhamdulillah, Panggilan dari Bio-Essence || Perasaan bercampur baur

Apa2 pun Alhamdulillah dulu sebab shortlisted kan..
Tapi ntah cam mana nak cakap perasaan ni..
Semalam kan kami sekeluarga baru balik dari KL dan PD..
Lepas tu dalam keadaan tercungap2 still masuk office lagi..
Sekali tu waktu petang dalam kul 5 petang..
Dapat call dari Bio-Essence yang mengatakan ibu dan ayah damia antara 10 finalist yang terpilih utk 
"Pasangan Glamour 2012"

Suka dan happy tak yah cakap lah kan..
Siap terloncat2 lagi tu rasanya..
Tapi bila organizer cakap yang finalis kena hadir ke Alamanda, Putrajaya buat persembahan..
Muka ada kelat sedikit kat situ..
Yang paling tak tahan lagi tu...
Huaaaaa...kena buat sabtu ni ler...sabo jer lah...
Sebab jumaat ni sepatutnya flight kami ke sabah..
Bukan baru 1 minggu, 1 bulan beli tiket Air Asia tu..
Tapi hampir setahun lebih weiii beli..

Agaknya ada hikmah kenapa kami still tak booked2 hotel lagi..
Walhal, hari2 buka Agoda nak booked hotel..
Asalkan nak booked jer...
Pasti ada jer gangguan..
Pendek kata ada jer alasan kami still tak booked2 lagi..
Pastu tak sure nak ke mana pun kat Sabah tu..
May be sebab tahun lepas dah pernah gi kot...huhu.
Tapi Seafood Sabah memang terbaik..


Sesungguhnya peluang sangatlah tipis nak menang ni sebab hanya 1 sahaja pemenang utama yang akan berebut dari 10 finalis...tapi memang best rasanya events ni...sebab person incharge yang call ibu cakap semalam, rugi sangat2 kalau tak datang sebab Sycha dan Awal memang ada, pastu pulak media2 suratkhabar pun ada, Astro pun ada..haishhh...suami saya tu dah lah penyegan...dia sporting depan isterinya sahaja..

Tapi kalau tak pergi event ni...memang sah-sah akan disqualified dari awal, dan pemenang baru akan dicari...
Tapi agak2 kalau pergi then menang saguhati jer (dapat hamper produk bernilai RM500)..agak2 berbaloi tak???

YA ALLAH....berikanlah aku petunjuk yang mana satu pilihan terbaik..
Apa komen kawan2...
PERGI ATAU TIDAK event ni??

p/s: Organiser contest memang suka buat macam2 syarata last minute yer utk tentukan pemenang utama ni...
p/s: Apa2 pun Alhamdulillah...tetap teruja sebab shortlisted sebagai 10 finalist kan...ingat senang ke nak tulis karangan dan pilih gambar yang terbaik..:)

Post a Comment