Sunday, March 18, 2012

Avillion Legacy Melaka Hotel Reviews

2nd nite kat Melaka, kami stay kat Avillion Legacy Hotel.
Add Hoc punya planning nak add on lagi sehari cuti ni..
So semestinya booked hotel pun secara walk in jer..
Mula2 takut juga full house sebab school holiday kan...
Faham2 jer lah Melaka kalau tak booked awal2 memang selalu jer full booked..
Alhamdulillah, masih ada rezeki kami...


Cantikkan design exterior hotel ni..
Nampak classic dan elegan..


Kami check in pun dah lewat ni..
Around kul 5 pm..
Tgk lah tu muka kepenatan 2 puteri tu..
Muka penat + nak tido dah ni..
Sambil2 tunggu iklan ibu and Aleesya keluar kat TV3 ni..


Ibu dan DSLR tak boleh dipisahkan..
Blogger dan gambar  pun tak boleh dipisahkan..
Ada jer yang nak snap2..
Walaupun banyakkkkkkkkkk lagi gambar terperam jer dalam laptop ni...
Tapi snap2 memang agenda wajib yer..


Toiletteries yang wajib dibawak balik..
Kat rumah memang ada rak khas yer simpan2 semua toiletteris setiap hotel yang kami stay..


Kalau ada anak kecik yang masih minum susu, coffee maker tu wajib ada yer..


Bahagian social networking...:)
Zaman sekarang, mana boleh dipisahkan dari Phone atau internet kan..


Boleh tahan luas lah...lebih kurang sama jer ngan standard saiz hotel2 taraf 4 bintang..


Khusyuk tgk citer apa ntah kat TV...
Dan akhirnya zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


Bangun dari zzzzzzz apa lagi, berendam dalam bath tub ler jawabnya..
Macam biasa, Ayyunie paling fanatik dengan bath tub ni...
Aleesya lebih suka swimming pool..


Anak2 happy, ibu ayah pun happy..


Macam2 aksi yang mereka berdua buat..

Tapi tetap di bawah pemerhatian ibu dan ayah yer..
Gilir2 jaga ngan ayah sambil2 snap gambar diaorg ni..



Pagi esoknya sarapan dulu..
Ada roti3, nasi goreng, mee goreng, nasi lemak, bubur, meehoon sup dan buah-buahan..
Tapi tak semeriah macam breakfast kat Renaissance hotel...:)

Review:
Harga affordable lah...harga walk in RM260++ includes breakfast...harga walk in + harga peak season cuti sekolah...ke sepatutnya boleh dapat lagi murah yer?? huhu...not sure...suasana hotel ok lah..cuma tempat makan breakfast agak kecil sebab diaorg tutup 1 section tempat makan tu, may be utk function jer kot. Swimming pool pun not bad, ada kolam dewasa dan kolam kanak2...both Damias sempat pi swimming ngan ayah damia, tapi ibu tak ikut ler...pagi2 dapat suratkhabar The Stars...ok lah setakat itu jer reviews saya..:)..
Untuk hotel ni bagi 7.0 bintang dari 10 bintang.



Post a Comment