Wednesday, November 30, 2011

Bukan kenduri kahwin macam biasa-biasa!!!

Itulah ungkapan yang dicakap2 oleh tetamu masa majlis kahwin ni..
Terutama chinese2 yang duduk semeja makan dengan family kami..
Actually ni jemputan kahwin oleh students ayah damia..
Abang student tu kahwin pada 19/11/11
(hohoho..gambar dah lama dalam draft, harini baru sempat nak citer2)


Menu yang dihidangkan kepada para tetamu memang sangat2 delicious..
Nak buat cam mana..parent kepada pengantin lelaki ni ada bukak restoran dan katering kat Skudai ni..
So yang masak tu semua tukang masak restorannya...yang menghidangkan pula students2 YPJ..
Memang meriah menu dan tetamu pada haritu..


Menu utama!! Nasi Beriani Dammm..
Fuhh..chinese2 yang makan 1 meja ngan kami semua memuji keenakan masakan ni..
Termasuklah kami yang sangat kagum dengan deco2 serta menu pada hari tu..
Actually bukan BUFFET ok..
Para tetamu just duduk, then akan ada waiter yang akan servedkan makanan kat kita...
Cuba tgk menu kat atas...menyelerakan..
Dalam nasi beriani tu ada kambing, pastu ayam masak sambal, udang masak sambal dan ayam penyet pun ada.


Senangnya datang majlis kenduri kahwin ni..
Kita just duduk jer..kalau nak tambah apa2 panggil jer waiter..


Tempat yang salah satu menarik perhatian ibu..
Tempat aneka kuih muih dan pelbagai bubur..
Yang ni style buffet..
Memang best lah semua kuih2 yang ada tu..


Tetamu tak payah cakap lah..
Bersesak2 tau...memang meriah betul majlis perkahwinan ni..
Tetamu tak putus-putus datang meraikan..


Deco2 yang sangat menarik...
Sebijik macam deco2 dalam hotel punya perkahwinan.
Kalau you all nak tahu...majlis ni dilangsungkan di tempat main bola keranjang jer tau..
Yer...kat court main basketball..
Tapi bila dah deco2...fuhhhh...memang dasyat!!


Kambing panggang yang mendapat perhatian para tetamu..
Alahai..ruginya kami suami isteri tak suka makan kambing..
Tapi both damias makan tau..
Cer teka cer teka...ada berapa ekor kambing panggang di situ???


Goodies utk para tetamu..
Sangat kelasssss kan..


Goodies utk kanak2...
Dapat pelbagai coklat dan sweets..


Ni ler yang terdapat dalam goodies tu utk para tetamu..
Yummy!!!

p/s: Cuti sekolah makin sibuk dengan pelbagai program dan kelas2....

Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment