Wednesday, November 16, 2011

Terima kasih Aleesya kerana menjadi kebanggaan ibu dan ayah!!!!!

Hari ahad lepas, ada REPORT CARD DAY kat Tadika Indah Ria..
Tempat Aleesya belajar since awal tahun aritu..
Hati kami berdua dup dap dup dap juga walaupun awal2 lagi dah tahu markah keseluruhan utk semua subjek..
Kebetulan ayah damia ada post kat FB markah2 aleesya tu:

BM - 100%
BI - 100%
MATH - 100%
MANDARIN - 100%
LUKISAN - 82%

Agak2 berapa kedudukan Aleesya dalam kelas..

Akhirnya terjawab sudah segala persoalan kami ahad lepas..
(Dalam hati ibu semestinya mengharapkan top 3..ngeh ngeh ngeh...siapa tak nak anak2 masing2 berjaya kan)
Aleesya dapat NO 2 daripada 23 pelajar..
Masa mid term lepas Aleesya dapat No 7..
Tu pun sebab yang dapat No 4 ada 3 orang...
Kalau tak Aleesya dapat No 5 masa mid term lepas..
Tu kata cikgu Aleesya ler.. 


Ni masa penyampaian hadiah kat Tadika Aleesya isnin aritu (14/11/11)
Selain daripada penyampaian hadiah utk keputusan peperiksaan, ada juga penyampaian hadiah utk pertandingan mewarna dan menulis. 
Owhh yer..ni gambar aleesya beli dari teacher dia yer..
Ibu cuma hadiahkan frame putih tu jer..:)


Bukti!!
Alhamdulillah..syukran syukran
Tahun pertama Aleesya masuk school..
Dah menunjukkan keputusan yang memberangsangkan..
Apa pun yang baik tu semua daripadaNYA..
Kita hanya terus berusaha dan berdoa..


Harap2 tahun depan Aleesya lebih berjaya lagi!!


Bergambar kenangan dengan piala yang dimenanginya..
Kenangan ni tau..ibu nak print gambar ni dan letak dalam bilik Aleesya..
Supaya ia menjadi pemangkin aleesya lebih bersemangat lagi utk masa2 akan datang!!


Gambar masa hari isnin lepas..
Ibu dah janji nak bagi rewards kat Aleesya kalau dapat top 3..
Tanya aleesya nak apa??
Hah 3 hadiah berbalut tu dari ibu, ayah dan ayyunie..
Semua tu permintaan aleesya..
Dia minta mainan puzzle, frame gambar 3 dan klip rambut juntai2..
Senyum simpul dia pabila dapat hadiah2 tu semua...hehe..
Alhamdulillah..

p/s: Kredit to ayah damia sebab petang2 memang aleesya tuisyen dengan ayahnya jer kat pusat bahasa pelangi..

p/s: Ramai yang bertanya "awalnya pergi sekolah...baru 3 tahun dah pergi sekolah ke?? Tak kesian ke aleesya nanti dia cepat boring sebab lama sangat gi tadika??"....ibu hanya mampu tersenyum jer...sebab setiap ibu bapa mempunyai alasan terbaik kenapa hantar lambat atau cepatkan..


p/s: Ni tengah runsing pasal ayyunie pulak..ingatkan nak hantar ayyunie gi tadika sama macam kakaknya..masalahnya hanya yang lahir tahun 2006, 2007, 2008 sahaja yang boleh register kat tadika sekarang..ayyunie lahir 2009 bulan 3...means kalau register ayyunie nampak macam awal sangat sebab baru 2 tahun lebih kan...pastu ibu dah tanya teacher dia...boleh kalau nak register...tapi akan ada yang kelas 4 tahun, 5 tahun atau 6 tahun yang ayyunie terpaksa belajar utk 2 tahun based pada prestasinya..hurmmm dalam dilema ni...

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment