Tuesday, November 22, 2011

Fashion Show Muslimah cilik @ UTM

Sabtu lepas, seawal jam 4 petang lagi...
Ibu bapa dan model2 pilihan telah sampai ke Galeri Zarina Ayu Collections utk berkumpul.
Ada dari Kluang, ada yang baru balik dari KL terus singgah Galeri dan ada juga yang tinggal berhampiran.
Apa2 pun awal2 lagi dah nampak kesungguhan dan komitmen yang diberi oleh para ibu bapa dan model2..

Lepas taklimat, para model diberi latihan catwalk serta susun atur masa catwalk..
Berkali2 training!! Al-maklum ler, ada antara mereka yang baru first time buat show..
Jadi wajib practice lebih kan...

Lepas masing2 dah training dan pilih baju yang bersesuaian...
Masing2 ke gerai berhampiran utk mengalas perut..
Takut nanti model2 kelaparan pulak on stage kan..

Dalam lebih kurang jam 6:30, para model di make-up kan oleh Juru makeup terpilih.
Wahhh..muka masing2 dah berubah...siap baring2 lagi para model cilik kena make up.....
Ada yang menguap sampai nak tertido pun yer..hiks..



Kul 8:15 malam, kami semua gerak ke UTM..
Kebetulan masa tu tak ramai lagi org..
So, apa lagi??? Rehearchal dulu ler..


Yer lah..tadi practice kat gallery lain..
Ni practice kat real situation..
Of coz banyak yang kena perbetulkan...:)



Ni budak2 nasyid test sound..


Aksi2 model cilik muslimah sebelum fashion show bermula..



Untuk hilangkan boring menunggu..ada yang main game "Angry Bird"..
Oppsss!!! Both damias tu tak kenal pun apa tu "Angry Bird"
Sian jakun diaorg macam ibunya jugak...haha


Walla!!!!
Dapat information fashion show Muslimah cilik ni show yang ke-2..
Alih2 dapat panggilan first show adalah "Fashion Show Muslimah Cilik" ..
Cepat2 budak2 cilik ni pergi beratur kat tangga..
Masa budak2 cilik ni nak naik stage lagi..
Tepukan gemuruh dah kedengaran
Al-maklum ler..masing2 geram ngan keletah comel para model cilik ni..


See!! Mahunya org tak geram tgk aksi2 keletah budak2 ni atas pentas??
MC pun naik syehhhh weiiiiiii tgk gaya2 model cilik ni..
(Eh kenal tak anak sapa ni?? anak blogger ni tau!!!)


Phewitttt...skirt kembang youuuuu!!!
Itulah kata2 MC malam tu.
Aleesya begitu yakin atas stage tuuuuuuuuuuuuu


Huh!!! Bukan skirt jer kembang2..
Tudung pun dah macam nak terbang...ekekek


Hohoho..as usual...model paling mendapat tepukan gemuruh.
Model paling muda among others..
Siapa lagi kalau bukan Ayyunie kan..
Penuh ngan phewittt dan sorak sorai ler malam haritu..


Hik hik...budak paling kecik!!
Tapi paling energetic malam tu..
Siap lompat2 lagi atas stage...adoiii..


Yang ni berayu-ayuan..
See, model kat tepi2 tu..pandai jer duduk diam buat pose masing2 kan...hehe


Agak2 lepas ni nak buat apa pulak yer..
Jangan bimbang, diaorg dah tau apa kena buat..
Good job model2 cilik!!


Fuhhh..lambaian macam ratu seyhhh....hehe


Sebelum turun stage..
Kita pose dan lambai2 lagi..


Pose yang terakhir sebelum turun stage..
Woww...mempesonakan..
Masing2 dengan pose masing2..


Ibu bapa serta para penonton yang memberi galakkan dan sokongan kepada para model cilik..
Eh, nampak tak blogger tu???
Hik hik...cer teka siapa??
Jauh datang tu..


Lepas jer fashion show, macam2 show lagi ada..Nasyid, dikir barat dan lain2..
Dalam jam 10 malam, kami pun bersurai..
Dan of coz sebelum bersurai tu, para model dapat "habuan" masing2 kan..
Apa2 pun jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam fashion show ini..

p/s: I'm so proud dengan model2 muslimah cilik ni...semua berjalan dengan lancar dan model2 cilik ni semuanya sporting2 dan dengar arahan...salah satu cara utk bina tahap keyakinan masing2 ni kan..


p/s: Owhhh...dapat invitation "Fashion show competition" pada 5 Disember ni....alahai..hari isnin lah pulak...kalau weekends confirm tak ada masalah....

Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment